A HBLF-ROMASTER Alapítvány pályázatot hirdet hátrányos helyzetű, magukat cigánynak valló középiskolai diákok, illetve felsőoktatásban tanuló hallgatók részére.

Bármikor elküldheted pályázati anyagodat az év során! 

 

A HBLF a 2007-es évtől hátrányos szociális helyzetben lévő középiskolás roma diákok tanulmányait támogató rendszert hozott létre. A 2017-es évtől a pályázási lehetőséget megnyitjuk a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára is. A ROMASTER Program célja, hogy elősegítse a roma értelmiségi réteg fejlődését, támogassa olyan diákok továbbtanulását, életkörülményeinek javítását, akik erősen rászorultak és tanulmányi teljesítményük alapján jó eséllyel fognak továbbtanulni.

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÖZÉPISKOLÁS DIÁKOK RÉSZÉRE

 tovább 1

A 2017-es évtől kezdve olyan középiskolás roma diákok jelentkezését is várjuk, akik célja a sikeres érettségi vizsga (A kategória). Emellett továbbra is várjuk olyan roma diákok jelentkezését, akik célja a sikeres érettségi vizsga megszerzésén túl, diplomát adó felsőoktatási képzésen való részvétel, a diploma sikeres megszerzése minimum a szükséges nyelvvizsgákkal együtt (B kategória).

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS FELSŐOKTATÁSBAN TANULÓ HALLGATÓK RÉSZÉRE

tovább 2

 


Kérjük, adója 1%-ával segítse a HBLF-ROMASTER Alapítványt!

Adószám: 18026834-1-42

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRBMYVkdux5_h7nOvsnZSGTDRrgEci7bzT4EgpvNHBywVQX5KRJ


Kilenc éve indult el a ROMASTER Nyári Tábor Budapesten, amin az ország legkülönbözőbb részeiből érkező roma fiatalok vehetnek részt. A tábor célja, hogy fejlessze a diákok tudását, kompetenciáját, és megalapozzon egy jövőbeli közösséget; megerősítse a diákok és a mentoraik közötti kapcsolatot, illetve a diákok közötti együttműködés is fokozódjon. A tábor egyedülálló élményt nyújt a fiataloknak, új embereket ismerhetnek meg, új tapasztalatokat szerezhetnek, s mindemellett javul az önbecslésük, fejlődnek a szociális készségeik egy támogató környezetben.

„A ROMASTER tábor alatt a fiatalok olyan embereket ismerhetnek meg, akikkel nagy valószínűséggel a tábor után is tartani fogják a kapcsolatot. A programok során szoros baráti viszonyok születnek. Ezen túlmenően a kapcsolati tőkéjüket is bővítik a fiatalok. Kivételes lehetőség számukra, hogy betekinthetnek a multinacionális cégek világába, több vállalatot, nemzetközileg is elismert céget, és munkavállalóikat is megismerhetik, ami a későbbi életszakaszaikban fontos szerepet játszik majd.” – mondta Pataki Eszter, a HBLF ügyvezető igazgatója.

DSC 3631 Msolata


A ROMASTER tehetséggondozó programot 2007 februárjában közösen hívta életre a Magyar Üzleti Vezetők Fóruma (HBLF) és az IBM Magyarország. A program célja, hogy a roma társadalomban tovább bővüljön a megfelelő nyelvtudással és felsőfokú végzettséggel rendelkező közösség, amelynek tagjai versenyképes tudással, egyenlő esélyekkel lépnek a munkaerő piacra, vagy saját vállalkozásukon keresztül lesznek aktív résztvevői a versenypiaci környezetnek. A program lényeges elemei a vállalati mentorálás illetve, hogy csak azokat a középiskolás diákokat támogatja, akik gazdasági, műszaki, jogi vagy egészségügyi irányban tervezik a továbbtanulást és a diploma megszerzését.

Emptyrr

wp

Idén 19 – az ország legkülönbözőbb részeiből érkező – roma fiatal vesz részt a „HBLF ROMASTER – Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért” nyári táborában.  A támogató cégek által felkarolt tehetséges roma diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy improvizációs csapatépítő tréningen vegyenek részt, valamint hogy egyéni interjún tesztelhessék kompetenciáikat. Emellett sor kerül asszertivitás, vitakultúra és kezdeményezőkészséget fejlesztő tréningre is.