HBLF ROMASTER Tavaszi Tábor 2011

2011. április 21-22-én tartottuk a ROMASTER Tavaszi Tábort Debrecenben. A programhoz nagy örömünkre 14 támogatott diák csatlakozott. A tábor során látogatást tettünk a National Instruments gyárában, ahol megtekintettük a gyártási folyamatokat és megismerkedhettünk a cég történetével. Továbbá debreceni városnézésen vettünk részt, illetve mozi látogatáson is voltunk a fiatalokkal! Köszönjük a támogató cégeknek, hogy lehetővé tették a tavaszi tábor megrendezését.

A tavaszi tábor fotói itt, a diákok beszámolói itt találhatóak.

A HBLF-ROMASTER Alapítvány és a ROMASTER program támogatói augusztus 11. és 15. között nyári tábort szerveztek a program keretében támogatott fiataloknak. A táborban a diákokat szakmai és kulturális programokkal, kirándulással vártuk.


A fiatalok látogatást tettek többek közt a Paksi Atomerőmű Látogató központjában, a Szinergia Kft. támogatásának köszönhetően a táborlakók tréningen vettek részt „Másság – Egyformaság - Kultúrák” témában. Ellátogattak a Budapesti Gazdasági Főiskolára is, a Pfizer szervezésében pedig lehetőségük volt találkozni Balogh Attila újságíróval, az MTI munkatársával. Az IBM és a ProfiPower munkatársai lehetőséget biztosítottak a diákoknak, hogy gyakorló HR szakemberektől és munkaerő-közvetítőktől kapjanak tanácsokat, hogy hogyan készüljenek fel egy állásinterjúra, miként írjanak önéletrajzot, mi a titka a sikeres álláspályázatnak. A fiataloknak Szegvári Katalin tartott kommunikációs tréninget, továbbá prezentációs készségfejlesztő gyakorlaton vettek részt. A kulturális programok során a diákok többek közt ellátogattak a Sziget Fesztiválra, megtekintették a Láthatatlan kiállítást, a tábori program pedig egy Dunai hajóúttal zárult.


Ezúton is szeretnénk megköszönni minden a ROMASTER programhoz eddig csatlakozó vállalatnak, hogy támogatják kezdeményezésünket. 

 

Dsc 5751

Dsc 5838
Dsc 5697

 Kedves HBLF ROMASTER program diákjai és mentorai!

Csatlakozzatok Ti is a Facebook-on a HBLF ROMASTER csoporthoz! 

Facebook3


Hblf Romaster Logo Rgb

A HBLF 2010-ben Tavaszi Tábort is szervezett a Romaster program támogatott diákjai számára, melyet sikerrel zártunk.

 

 A diákok első napjukon izgalmas szakmai programon vettek részt a Morgan Stanley irodaházban, ahol a bevezető előadást követően a kollégák bemutatták a különböző munkaterületeket, majd ezt követően két csoportra bontva küzdöttünk egy interaktív játékban. Az estét egy kellemes vacsora és filmvetítést zárta.

A második napot a GlaxoSmithKline gödöllői vakcinagyártó üzemében kezdtük, ahol megismerkedtünk a cég működésével, a gyártási folyamatokkal és körbevezettek minket a logisztikai raktárban is. Az ebédet követően körülbelül 3 órás túra keretében ismerkedtünk meg a Gödöllői Királyi Kastéllyal és történetével.

Az estét pedig egy könnyed hangulatú színházi előadással zártuk.

A szombat délelőttöt is a kultúrának szántuk, megtekintettük a 2009-es Sajtófotó Kiállítást.