Az idei tavaszi tábor volt az első számomra, hiszen ebben a hónapban csöppentem bele a ROMASTER világába. Amikor elolvastam a tábor résztvevőinek nevét, rögtön utánanéztem, hogy kik ők valójában. Azt véltem felfedezni, hogy már mind érettségivel rendelkező nagyrészt egyetemista diákok én meg még csak a gimnázium padjait koptatom. Kicsit tartottam attól, hogy nem találok barátokat, társakat de egy kellemes csalódásban volt részem.

Új barátokat szereztem, tapasztalatokat gyűjtöttem, tanácsokat kaptam a továbbtanulásommal kapcsolatban. A diákok nem hagyták otthon jókedvüket, egy családias légkör uralkodott a két nap alatt. A gyárlátogatás nagyon hasznos volt számomra, hiszen megtudhattam, hogy valójában mi is a feladata egy jól képzett szakembernek. A gyárban dolgozó emberek nagyon szimpatikusak voltak. A Debrecen Pláza mozijában megnéztük 3D-ben a nemrég mozivászonra került RIO című animációs mesét.  Mint mindenkinek, nekem is nagyon tetszett. Másnap kaptunk egy kedves, jól öltözött idegenvezetőt, aki megmutatta nekünk Debrecen nevezetességeit.

Én csak pozitív élményekkel szálltam vonatra és utaztam haza és szerintem, ezzel nem vagyok egyedül. Nem tudtam, hogy léteznek ilyen kedves emberek, mint például a ROMASTER Alapítvány dolgozói: Kárpáti Flóra, Pataki Eszter, Adriány Kincső és családja.