IBM Magyarország támogatott diákja
Romaster Kocsis Adirenn 
Kocsis Adrienn 
A nevem Kocsis Adrienn, másodéves mérnök informatikus hallgató vagyok a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. 
2007. szeptember óta támogat az IBM Hungary a ROMASTER programban, mely nagy segítséget nyújt a tanulmányaim sikeres folytatásában. Az, hogy a program részese lehetek, számomra sokat jelent. Rengeteg új emberrel ismerkedhettem meg, és sok új élményt nyújt
. 
 
BP BSC Kft. támogatott diákja
 

 

 

Farkas Evelin Ivett
Farkas Evelin Ivett vagyok. Békéscsaba melletti községben, Doboz élek szüleimmel és testvéremmel. Jelenleg a Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola 12. osztályos tanulója vagyok. Ebben a suliban kitűnő nyelvi képzést kapunk, illetve minden lehetőségünk adott a legjobb egyetemekre bekerülni. Már a középiskolai tanulmányaim során megismerkedtem a közgazdaságtannal és eléggé közel áll hozzám, ezért mindenképpen gazdaság és menedzsment szakon szeretnék tovább tanulni.
2013 augusztusában csatlakoztam a programhoz, a támogató cégem a BP BSC Kft. Szerencsésnek érzem magam hiszen a cég, illetve a ROMASTER program nélkül céljaim talán soha nem valósulnának meg. Azt hiszem, minden támogatott diák köszönettel tartozik, és a későbbiekben környezetünk életét tegyük jobbá, sikeresebbé!


  
Citi Bank támogatott diákja 
Romaster Nagy Zsolt Nagy Zsolt
Nagy Zsolt vagyok, és II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközép Iskolába jártam, immár a BGF Pénzügy És Számvitel karára járok. Ebben az évben tettem le az érettségit, a négy kötelezőn kívül még üzleti gazdaságtanból érettségiztem emelt szinten. Jelenleg már sikerült letennem az EBCL vizsga A, B1 és B2 modulját. Az ECDL vizsgából 4 modult már megszereztem, és 3 modul hiányzik a 7-ből. Még az érettségi előtt sikerült középfokú B2-es komplex nyelvvizsgát szerezni németnyelvből. Szeretnék még angolból is egy hasonló B2-es komplex nyelvvizsgát, de jobban örülnék egy C1-es felsőfokú nyelvvizsgának.
2011 márciusától támogatja a Citi Bank a tanulmányaimat ösztöndíjjal. Ebből az ösztöndíjból szeretném fedezni a nyelvvizsgámat. Társaságkedvelő ember vagyok, szeretem magam jól érezni az ismerőseimmel, illetve barátaimmal.
Cser Kiadó Kft. támogatott diákja
Romaster Ign%E1cz Tibor 

Ignácz Tibor

Ignácz Tibornak hívnak. A Cser Kiadó Kft. támogatott diákja vagyok immár 2010 óta. Elektronikai technikusnak tanulok az Eötvös Loránd Szakközépiskola és Szakiskolában. A programnak köszönhetően nyelviskolába járhatok, hiszen szeretnék német nyelvvizsgát szerezni. Nagyon örülök, hogy a program részesének tudhatom magam, mivel nagy lehetőségeket nyújt számomra. Szabadidőmben szeretek zenét hallgatni, és a barátaimmal szórakozni.

E.ON Hungária támogatott diákjai
Madar%E1sz%20regina
Madarász Regina
Madarász Reginának hívnak. Biharkeresztesen a Bocskai István Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Pedagógia Szakszolgálatban végzős diákként gimnáziumi osztályban tanulok. 2012. októberében kerültem a HBLF-Romaszter Programba az E. O. N. Hungária Zrt. által támogatott diákjaként.
Számomra nagyon sokat jelent ez az ösztöndíj, hisz a hozzám hasonló hátrányos helyzetű roma diákok csak álmaikban juthatnak el felsőoktatási intézménybe. Az érettségi után szándékomban áll tovább tanulni. Budapesten Gazdasági Főiskola és a Corvinus Egyetemen, Pénzügyi és Számviteli szakon szeretnék tovább tanulni. Bármelyikre is sikerül a felvételim nagyon boldog leszek!    
 Rusz Vanda 2
Ruszó Vanda
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Szerencsen élek. A programba, 2012 októberében kerültem be, amit nagy lehetőségként élek meg így érettségi és nyelvvizsga előtt állva. A Romaster program által nyújtott anyagi támogatás nagy segítséget jelent majd tanulmányaim finanszírozásában, és terveim megvalósításában. Emellett rengeteg élménnyel gazdagodhatok, és új embereket ismerhetek meg, amit már kíváncsian várok.
Továbbá az engem támogató cég az E.On Hungária Zrt. segítségével, beleláthatok egy sikeresen működő cég mindennapjaiba, ami által gyakorlati tapasztalatot szerezhetek a tanult szakmában. Úgy gondolom, mindezek hozzásegítenek majd képességeim, személyiségem fejlődéséhez és egy biztos egzisztencia kialakításához, amit ezúton is még egyszer köszönök. 
 Vancsura%20vivien           
      
Vancsura Vivien
Vancsura Vivien vagyok, Somogy megyében egy Rinyaszentkirály nevű kis faluban élek családommal. Kaposváron a Táncsics Mihály Gimnázium 11. évfolyamán tanulok és részt veszek az Arany János Tehetséggondozó programban. Szabadidőmben szeretek olvasni, rajzolni. Szinte nincs olyan dolog, amit még ne próbáltam volna ki. Sokak szerint nagyon barátságos ember vagyok. Építészmérnöki pályán szeretnék tovább tanulni és úgy gondolom, hogy ehhez nagy segítség, hogy bekerülhettem a programba. Tavaly megszereztem az ECDL bizonyítványt  is és szeretném tavasszal vagy a következő tanév elején a nyelvvizsgát is letenni. Nagyon örülök, hogy részt vehetek a programban, és mindenkit csak  buzdítani tudok, hogy próbálja meg.  
Ernst & Young támogatott diákja
Romaster Borai Hajnalka 
Borai Hajnalka 
Borai Hajnalkának hívnak a Váci Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium német nyelvi előkészítő tanfolyamán szereztem meg az érettségit. Jelenleg a Miskolci Egyetem, Gépészmérnöki és Informatikai karán tanulok gazdaságinformatikus szakon és harmadéves vagyok. A támogató cégem 2009. október óta az Ernst&Young.
Szakmai gyakorlatomat az idén a Magyar Nemzeti Bankban töltöttem el. Jövőre szeretném a támogató cégemnél eltölteni a szakmai gyakorlatot, hogy megtapasztalhassam egy ilyen cég működését.  A HBLF programja nagyon sokat segített nekem,mert az ösztöndíjból a nyelvvizsgámat megszerezhettem és tanári segítséget is tudok igényelni, ami a sikeres vizsgáimhoz nagymértékben hozzájárul.
A szorgalmi időszak alatt diákmunkát vállalok. Öt testvérem van, én vagyok a legidősebb közöttük.
Csiki%20piroska 
Csiki Piroska
Csiki Piroska vagyok, és a II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközép Iskolába járok, immár negyed éves vagyok. Jövőre fogom letenni az érettségit, a négy kötelezőn kívül még üzleti gazdaságtanból fogok érettségizni emelt szinten. Idén októberben fogom letenni angol középfokú nyelvvizsgámat. Remélem sikeres lesz. Az ECDL vizsgából ötöt már sikeresen megszereztem, már csak kettő hiányzik. Még az érettségi előtt mindenféleképpen szeretnék nyelvvizsgát szerezni más nyelvből is. 2012 májusától támogatja az Earst & Young tanulmányaimat. Ebből az ösztöndíjból fedeztem az angol nyelvvizsgámat, és a későbbiekben is nagy segítséget jelent nekem.
GE Hungary Kft. Power & Water Divízió támogatott diákjai
Beri Brahm 2 

Beri Ábrahám 

Beri Ábrahám vagyok, Serényfalván élek.  A Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskolába járok, 10/e osztályos tanuló vagyok.  A 2015/2016-os tanévben fogok érettségizni. Érettségi után a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatika Karán szeretnék továbbtanulni. Idén kezdtem el az ECDL vizsgákat letenni, már két modult megszereztem. 2013. március óta támogat a Veresegyházi GE Hungary Kft. a ROMASTER programban. Angol és francia idegen nyelvet tanulok. Szeretnék középfokú nyelvvizsgát tenni angolból. A támogatás nagy mértékben elősegíti  a tanulmányaimat.

 
 

Czibere Péter

Czibere Péternek hívnak. Jelenleg a Mátészalkai Szakképző Iskolába járok, ahol harmadéves tanuló vagyok elektrotechnikai szakon. Az érettségi után a Budapesti Műszaki Egyetemen szeretnék továbbtanulni villamosmérnöki szakirányon. Nagyon örültem mikor elnyertem a ROMASTER Program pályázatát és rajta keresztül a General Electronic cég támogatja tanulmányaimat. A támogatás sokat jelent nekem mivel állami gondozásban élek a Mátészalkai Gyermekvédelmi Központban.  Remélem a támogatás összegét céljaim megvalósításához hasznosan tudom felhasználni, és a cég segítségével jobban megismerhetem ezt a szakterületet..

GlaxoSmithKline Kft. támogatott diákjai
Romaster  Budai G Budai Gréta 

Budai Gréta vagyok, a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Karán tanulok nemzetközi gazdálkodás szakon.  A programban 2010 szeptembere óta veszek részt, mint a GlaxoSmithKline Kft. támogatott diákja. Ez idő alatt angolból középfokú nyelvvizsgát, franciából pedig általános és szakmai középfokú nyelvvizsgát szereztem. 2013 első felében gyakornokként dolgozhattam a HBLF-nél. A szakmai táborok során lehetőségem nyílt értékes kapcsolatok kialakítására, és kulturális programokon is részt vehettem.

 


Holcim Hungária Zrt. támogatott diákja
 

Romaster Vradi D 
Váradi Dávid
Váradi Dávid vagyok. A Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium végzős hallgatója voltam  a 2009/2010-es tanévben, ahol az Arany János Tehetséggondozó Programon belül tanultam. Jelenleg a Miskolci Egyetemen vagyok első éves hallgató. Szabad időmben szeretek zenét hallgatni és a barátaimmal tölteni az időt.
A ROMASTER Programban 2007. szeptembere óta veszek részt. Támogató cégem a Holcim Hungária Zrt.
Hewlett-Packard Hungary támogatott diákja
 Kolompr Mt

Kolompár Máté

Kolompár Máténak hívnak, 17 éves vagyok. Jelenleg a Jurisich Miklós Gimnázium  tanulója vagyok az Arany János Tehetséggondozó Program keretein belül. 2012-ben kerültem be a ROMASTER programba. Támogató cégem a HP Magyarország. Szabadidőmbe szeretek olvasni, zongorázni. Műszaki pályán szeretnék majd tovább tanulni.Ha nem kerültem volna be akkor valószínűleg nem tudtam volna tovább tanulni. Nagyon örülők , hogy bekerültem a programba , mert sok új tudásra tehetek szert illetve sok új embert ismerhetek és ismertem meg.

IBM Data Storage Systems Kft. támogatott diákja
Romaster Ors%F3s Zsolt 
Orsós Zsolt 
Orsós Zsolt vagyok, Délnyugat-magyarországi kis faluban élek,Kákicson. A gimnáziumi tanulmányaimat Pécsen a Leőwey Klára Gimnáziumában végeztem, az Arany János Tehetséggondozó Programjában, ami 5 éves volt. 2009/2010-es tanévben tettem  sikeres érettségi vizsgát. Angolból középfokú nyelvvizsgára tettem szert,  szintén ebben, a már említett tanévben. A pécsi Pollack Mihály Műszaki Egyetemre jelentkeztem, ahova fel is vettek. Az iskolai elfoglaltságaim mellett aktívan sportolok is, versenyszerűen kézilabdázom egy pécsi csapatban, amit szeretnék folytatni az elkövetkezendő időkben is.
Az IBM támogatott diákja vagyok 2008. szeptembere óta. A céges mentorom Pálvölgyi Kata. Sok mindent köszönhetek nekik, többek közt a lehetőségeket, hogy beszélhettem olyan emberekkel, mérnökökkel, akik segítettek a továbbtanulásomban. Szerencsére a mentorommal jó a kapcsolatom, ő is nagyon sokat segít nekem, szinte mindenben. Örülök hogy ő a mentorom.
Szeretnék minden lehetőséget kihasználni, amit a támogatottság ad, mert nem mindenkinek adatik meg például, hogy Károly herceggel találkozhasson, nagyon nagy élmény volt soha nem feledem. Szeretnék minél több ilyen élményt gyűjteni!
KPMG támogatott diákjai

Lakatos%20zsuszi 
Lakatos Zsuzsanna
Lakatos Zsuzsanna vagyok Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élek Szendrőládon.
Kazincbarcikára járok az Irinyi János Szakközép Iskola Közgazdász szakára. Jelenleg 11.-ik osztályos vagyok. A további tanulmányaimat mindenféleképpen Budapesten szeretném folytatni gazdasági szakon. Amik igazán érdekelnek azok a gazdasági tantárgyak és az idegen nyelvek. Az iskola mellet nagyon szeretek sportolni főként lábteniszezni, amit 2 éve űzök. Ezek mellett nagyon szeretek olvasni, futni, és az éven elkezdtem a vezetést is, amiből már sikeresen letettem a kresz vizsgámat.
A Romaster programba 2011-ben kerültem be, aminek őszintén örültem. A támogató cégem a KPMG Tanácsadó Kft. Idén nyáron dolgozhattam is a támogató cégemnél, ami nagyon nagy lehetőséget nyújtott számomra.  A mentorommal nagyon jó kapcsolatban vagyok és szeretnék minden olyan lehetőséget megragadni, ami segíthet a tanulmányaimban.
Ol%E1h%20regina
Oláh Regina

Oláh Regina Szidónia vagyok. A biharkeresztesi Bocskai István Oktatási Központ gimnáziumi osztályában tanulok, 11. évfolyamon. 2012 szeptembere óta vagyok a HBLF Romaster program tagja. Támogató cégem a KPMG. Jelenleg középfokú B2-es nyelvvizsgára készülök angol nyelvből, amit még az érettségi előtt szeretnék megszerezni. Informatika tantárgyból előrehozott középszintű érettségi vizsgát tettem. Érettségi után Budapesten szeretnék tovább tanulni gazdasági szakon. Tervezem, hogy idén nyáron, először, részt veszek a Romaster nyári táborában, és két hétre gyakorlatra megyek a KPMG-hez is. Az ösztöndíj segítségével külön órákra tudok járni, ami nagyban hozzájárult eddigi felkészülésemhez, eredményeimhez, illetve lehetőséget nyújt további vizsgák eléréséhez és tanulmányaim sikeres folytatásához. Emellett nagyon sokat segít a mentorom is, aki nagyon kedves és segítőkész. Hozzá bármikor fordulhatok, ha tanácstalan vagyok.

R%F3zs%E1s%20jenifer Rózsás Jenifer
Rózsás Jenifer vagyok. Debrecentől nem messze, egy Bagamér nevű faluban élek a szüleimmel és két testvéremmel. Jelenleg Debrecenben, a Tóth Árpád Gimnáziumban tanulok, szeptemberben leszek másodéves. A gimnázium elvégzése után valamilyen gazdasági irányzatú egyetemre szeretnék bekerülni. Szabadidőmben sokat olvasok és regényeket írok. A programba ebben az évben kerültem be. A KPMG támogatott diákja vagyok, aminek őszintén örülök. Ahogy annak is, hogy kiválasztottak, mert úgy érzem, hogy rengeteg új tudásra tehetek szert, gondolok itt arra is, hogy a program nélkül lehetséges, hogy nem tudnám folytatni tanulmányaimat, és sok új embert ismerhetek meg. Eddig egy táborban vettem részt. Nagyon tanulságos és élvezetes volt.
Magyar Telekom Nyrt. támogatott diákjai
Romaster Kiss Rich%E1rd 
Kiss Richárd
Kiss Richárd vagyok és Gödöllőn élek.2011-ben érettségiztem a péceli Ráday Pál Gimnáziumban. Jelenleg Budapesten az Általános Vállalkozási Főiskolán Gazdálkodási és menedzsment  szakon tanulok, ahol most kezdem a második évem. A ROMASTER programban 2010. szeptembere óta veszek részt, támogató cégem a Magyar Telekom. A vállalati mentorom készséggel segít a különféle iskolai feladatokban,ahol egy cég életét kell megfigyelni a terepgyakorlaton keresztül. Bátran fordulhatok hozzá tanácsért. A szabadidőmben főleg moziba járok és a barátaimmal vagyok.
MOL Nyrt. támogatott diákjai
Romaster Glonczi%20gyula 
Glonczi Gyula
Glonczi Gyula vagyok, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy Forró nevű kis községben élek. Az encsi, lakóhelyemtől 2 km-re lévő Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Váci Mihály Gimnázium Szakképző Iskola és Kollégium 12.-es gimnazista tanulója vagyok.  Tavaly előrehozott érettségi vizsgát tettem angolból és fizikából mindkettő jelesre sikeredett. Idén ősszel matematikából középszinten teljesítettem jó eredménnyel. Az elmúlt tanév során sikerült egy középfokú angol nyelvvizsgára is szert tennem amire az elért eredményeim közül a legbüszkébb vagyok. Tanévenként két-két ECDL modulból tettem vizsgát, így negyedik év végére már az ECDL bizonyítványt is a kezemben tudhattam. A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának Műszaki Földtudományi szakára jelentkeztem, tanulmányaim befejeztével Msc Olaj-és gázipari mérnök diplomával szeretnék a támogató vállalatomnál dolgozni. 2011-ben kerültem be a programba, a MOL Nyrt. döntött úgy, hogy a „kezei alá vesz” aminek nagyon örültem és örülök még most is. A mentorom, Bakos Barbara segítségével juthattam el 2012 nyarán a MOL Dunai Finomítójába Százhalombattára és dolgozhattam ott, mint szakmai gyakornok. Mérnökökkel találkozhattam és egy ott dolgozó nagyon kedves férfi végigvezetett engem és diáktársaim a finomító területén, ami hatalmas területen fekszik és elmagyarázta, hogy hol vagyunk és éppen mit csinálnak, mit állítanak elő. A programról csak jókat tudok mondani, hiszen rengeteg segített az eddig elért céljaim megvalósításában, a vizsgákra való felkészülésemhez sok hasznos könyvet tudtam vásárolni, a nyelvtanfolyam és a nyelvvizsga díj kifizetése sem ment volna egyedül. Az anyagi támogatás mellett a legfontosabb talán az, hogy a táborok alkalmával új barátokat szereztem, sokféle emberrel találkoztam és tapasztalatokat, tanácsokat szereztem a már egyetemista diákoktól.
Romaster Mikl%F3s D%E1vid 
 Miklós Dávid
Kispesten élek édesanyámmal és két kistestvéremmel. Anno a tanulmányaimat is a hozzánk legközelebbi általános suliban kezdtem, ahonnan a Puskás Technikumba mentem tovább. 2012/13-as tanévben, a „szakmai évben” távközlési és műszaki informatikusi képzésben veszek részt, majd a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki karára megyek tovább. Szabadidőmben szívesen tanulmányozom mélyebben a távközléstechnika és a digitális technika csodálatos mélységeit. Emellett hetente kétszer külön nyelvórákra is járok. 2011 óta állok kapcsolatban a MOL-lal. Az anyagi segítségnyújtás mellett szakmailag is támaszkodhatok rá. Tavaly nyáron például másodjára mehettem szakmai gyakornokként a „tűz közelébe”: Százhalombattán, a Dunai Finomítóban szemlélhettem a MOL belső szerkezetét és működését. Büszke vagyok rá, hogy a MOL a mentorom, és ezt büszkén is hirdetem. A közeljövőben szeretnék belekapaszkodni a támogatóm által kínált minden lehetőségbe, és nemcsak mint támogatott diák, hanem mint a MOL szerves része, szeretnék beépülni a MOL tevékenységébe is. Mindehhez a Romaster program biztosít számomra stabil alapot. Nélküle nem lennék ennyire magabiztos. Az alapítvány amellett, hogy összeköt a MOL-lal, évente kétszer (tavasszal és nyáron) tábort is szervez, ahol a kulturális programok mellett betekintést nyerhetünk más diákok támogató cégeinek belső életébe is. Új szakmákat ismerhetünk meg, és bővíthetjük tudásunkat is.
Romaster Putnoki Roland 
Putnoki Roland
Putnoki Roland vagyok jelenleg 18 éves vagyok, és 2011-ben kerültem be a programba, a Mol Nyrt. támogatott diákjaként. Mentoraim Bakos Barbara és Csernik Kornél. Idén nyáron érettségiztem Kalocsán a Szent István Gimnáziumban és jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Katán vagyok villamosmérnök hallgató. Kalocsa mellett egy kis faluban, Öregcsertőn élek, van egy húgom, egy bátyám és egy nővérem, utóbbinak pedig van egy nagyon szép kis lánya, akivel szívesen játszom, mikor haza megyek hétvégén. Szeretek sportolni, kedvencem a foci, de bármilyen mozgást szívesen végzek, 3 évig shotkan karatéztam is.
MorganStanley támogatott diákjai
Romaster P%E1l Norina   
Pál Norina 

Pál Norina vagyok, a Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft.támogatott diákja. A Romaster ösztöndíj nagyon-nagyon fontos szerepet játszik az életemben. A Romaster programnak 2009 óta vagyok aktív résztvevője. A program kezdete óta rengeteg emberrel megismerkedtem, akik mind azon fáradtak, hogy sikeresen haladjak a tanulmányaimmal, mentoraimra bármikor, bármiben számíthatok, legyen az az egyetemmel kapcsolatos probléma, vagy a magánéletemben fellépő gond. Másodéves hallgató vagyok a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán, Kereskedelem és Marketing szakon.  2010-ben érettségiztem a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban, a 2011 és 2012-es tanévben a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán tanultam egy felsőfokú szakképzésen, ahol Kereskedelmi Szakmenedzser végzettséget szereztem. Ez idő alatt megszereztem középfokú C típusú nyelvvizsgámat is. Már 2 nyarat is a támogató cégemnél tölthettem, mint gyakornok. Ez nagyon hasznos volt, rengeteget tanultam, használtam az angol nyelvet. Több területen is dolgozhattam, mindenki segített, hogy be tudjak illeszkedni, nagyon élveztem. Már több Romaster-táborban részt vettem, amit szintén nagyon hasznosnak tartok, hiszen megismerhettem több vállalatot, színházba mehettem a többi Romasteres diákkal, illetve nagyon sok kiváló programra is eljuthattam, amikre magamtól nem tudtam volna. Köszönöm!

 

Sipos%20hajni 
Sipos Hajnalka 
Sipos Hajnalka vagyok a PTE-KTK Gazdálkodási és menedzsment alapszakos, első éves hallgatója és 2008 óta tagja a Romaster Programnak. Szakcson, egy piciny tolna megyei faluban élek szüleimmel és két fiatalabb testvéremmel. A támogató cégem a Morgan Stanley, melynek már nagyon sok mindent köszönhetek. A program és a mentoraim segítsége nélkül biztosan nem lehetnék most egyetemista. 21 éves vagyok és az egyetem után mindenképpen a verseny szférában szeretnék elhelyezkedni. Szeretek úszni és nyelvet tanulni, valamint rendkívül állatszerető vagyok. A szabadidőm nagy részét a családommal töltöm. Hihetetlenül hálás vagyok a HBLF-nek és mindenkinek, aki eddig dolgozott azon, hogy az én és társaim életét jobbá, sikeresebbé tegye. Remélem, nem fogok csalódást okozni.

MR. Sale Öltönyüzlet támogatott diákja
Romaster Atyimov Kitti 
Atyimov Zsanett Kitti
Atyimov Zsanett Kitti vagyok. Békés megyében, Dobozon élek együtt szüleimmel és testvéreimmel. Ebben a kis faluban végeztem általános iskolai tanulmányaimat, kitűnő eredménnyel. Jelenleg az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium harmad éves tanulója vagyok. A gimnázium elvégzése után valamilyen gazdasági irányzatú egyetemre szeretnék bekerülni. 2010 decemberében csatlakoztam a ROMASTER programhoz támogató cégem segítségével, mely a Mr.Sale Öltönyüzlet. Mikor értesültem, hogy rám esett választásuk nagyon örültem, hisz nem könnyű bekerülni a programba. Szerencsésnek érzem magam mivel a cég, valamint a program nélkül terveim talán soha nem valósulhatnának meg. Anyagi támogatásuk mellett meg kell említeni a cégben és a programban lévő emberek kedvességét és közvetlenségét is, ami számomra nagyon fontos. Véleményem szerint, az ide bekerülő diákok hátrányai háttérbe kerülnek és olyan dolgok helyeződnek előtérbe, amelyek azelőtt csak reményteli elképzelések voltak. Összességben véve ez egy szebb jövő lehetősége számomra, melyért mindent meg fogok tenni.
National Instruments támogatott diákja

Balogh David 2

Balogh János Dávid

A nevem Balogh János Dávid. Hajdúböszörményben lakok öcsémmel és elvált édesanyámmal a nagyszüleimnél. A Bocskai István Gimnázium emelt nyelvi osztály tanulója vagyok. Ebben az osztályban el tudom sajátítani az angol és német nyelvet, melyekből minimum egy középszintű nyelvvizsgát szeretnénk tenni. Ezen kívül az informatika is fontos szerepet játszik az oktatásban. Ebben az évben a HBLF Romaster nevű ösztöndíj támogatásába sikerült bejutnom. Az NI. Hungary Kft. támogatottja lettem. Számomra sokat jelent, hogy tudom finanszírozni azokat az összegeket, amelyek segítik a tanulmányaimat. Szeretnék informatikával továbbhaladni, akár szoftver, akár hardver terén jeleskedni. Nagy az érdeklődési köröm: szeretek olvasni, zenét hallgatni, de ezenkívül érdekesnek találom a különböző országok kultúráját, szokásait. Szabadidőmben sétálok, pihenek és kikapcsolódok a barátaimmal. A jövőben szeretnék egy biztos állást egy neves informatikai cégnél, egy olyannál, mint amilyen a támogatóm, egy szép családot, akiknek semmiben ne legyen hiányuk.

  Balogh Jen

Balogh Jenő
Balogh Jenő vagyok. polgáron élek szüleimmel és két öcsémmel. Jelenleg a tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium végzős diákja vagyok, szakközépiskolásként  elektrotechnika-elektronikát tanulok. Idén sikerült elnyernem a HBLF ROMASTER ösztöndíját és a National Instruments Hungary Kft. támogatottja vagyok. Ez a program nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy mélyebb betekintést nyerjek az általam kedvelt szakmába és nagy segítséget nyújt majd továbbtanulásomban.

Romaster Ol%E1h M%E1rk 
Oláh Márk 
A nevem Oláh Márk, 20 éves vagyok és jelenleg a Debreceni Egyetem Műszaki Karán tanulok másodéves mechatronikai mérnök szakos hallgatóként. Engem 2012 óta a National Instruments támogat, ez szakmai szempontból is nagyon fontos számomra. A programban való részvétel rengeteg segítséget képes nyújtani a diplomaszerzés után is, a jobb kapcsolati háló és a táborok során elsajátított ismeretek révén.
OD Partner támogatott diákja
Romaster Farkas Zsolt 
Farkas Zsolt 
Farkas Zsolt vagyok. Kisújszálláson jártam a Móricz Zsigmond Gimnáziumba, közgazdasági szakon, idén érettségiztem. Jelnleg a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügy- és Számvitel szakán vagyok első éves hallgató. Legszívesebben a zenével foglalkozom. Szeretek gitározni, zongorázni, több évet jártam zeneiskolába is. Szabadidőmben konditerembe is járok.  A ROMASTER programban 2009. május óta veszek részt az OD Partner Kft. mentoráltjaként. A cégnél nagyon barátságosak voltak velem. A mentorommal azóta is jó kapcsolat van köztünk, tanácsokat ad, próbál segíteni a továbbtanulással kapcsolatosan is.  
OTP Alapkezelő Zrt. támogatott diákja
Balogh%20janos 
Balogh János
Balogh János vagyok, 19 éves, jelenleg a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának pénzügy és számvitel szakos hallgatója vagyok Tanulmányaimat 2012 szeptemberében kezdtem meg a karon. Mentorcégem az Otp Alapkezelő Zrt 2011 szeptembere óta.  Jelenleg a balatonalmádi Hotel Nereusban lakom a PE kollégiumában. Szeretek olvasni, beszélgetni, barátokkal lenni. Terveim közt szerepel, hogy a diploma után Magyarországon maradok és egy nyugodt, jó állást szerezzek.
Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. támogatott diákjai

Romaster Balogh Gabriella 
Balogh Gabriella
A nevem Balogh Gabriella,most a Zay Anna Gimnázium Egészségügyi Szakközépiskola És Kollégium tanulója vagyok,immár végzősként. Miután itt befejezem a tanulmányaimat, a Nyíregyházi Főiskola Debreceni karára szeretnék jelentkezni. Most legfőbb célom,hogy meglegyen a német középfokú nyelvvizsgám. Nagyon remélem, hogy ez rövidesen meglesz, és közben tartani tudom a 4.8-as tanulmányi átlagom. Bízom benne,hogy meglesz az eredménye annak, hogy ennyit tanulok, és elérjem a legfőbb célom,hogy szülésznő legyek.
Balogh%20szabina 
Balogh Szabina
Nevem Balogh Szabina. Piliscsabán lakom szüleimmel és három testvéremmel. Budapestre, az Árpád Gimnáziumba járok német tagozatra. Hobbim az olvasás és túrázás. A ROMASTER Programra 2009-ben pályázatot nyújtottam be egészségügyi szakon, melyet a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. Támogatásában el is nyertem, így a program tagja vagyok 2010. márciusa óta. A programban különösen jónak tartom, hogy pénzügyi támogatás mellett, segítséget nyújtanak a választott szaknak megfelelően, a céges mentor által az egyetemre történő felkészülésben és egyéb ehhez kapcsolódó kérdésekben, mindezt pedig kedves, baráti kereten belül teszik.
Bogd%E1n%20reni
Bogdán Renáta
Bogdán Renáta vagyok. Szüleimmel és két nővéremmel élek Osztopánban. Jelenleg a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium Arany János Tehetséggondozó Program 12. évfolyamába járok, és kollégistaként a Kaposvári Klebelsberg Kunó Középiskolai Kollégium lakója vagyok. Szabadidőmben szívesen olvasok, sportolok, és rendszeresen néptáncolok a helyi Malomárok Táncegyüttesben. Próbálok minél több programban részt venni, kihasználni a lehetőségeket, ezért is örülök annak, hogy sikerült elnyernem a HBLF ROMASTER pályázatát, amely segítséget nyújt jövőbeli terveim eléréséhez. A program tagja 2010. márciusa óta vagyok a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. Támogatásában.
Romaster Hodov%E1n S%E1ndor Hodován Sándor 
Hodován Sándornak hívnak. A pécsi Gandhi Közalapítványi Gimnázium és Kollégium végzős tanulója vagyok. Támogatóm a Pfizer nevű Gyógyszerkereskedelmi Kft. A program olyan segítségeket nyújt nekem melyeket a családi hátterem és talán egy másik program ne nyújthat! Itt nem csak anyagi és szakmai segítséget hanem baráti segítséget is kaphatok szinte bárkitől függetlenül attól hogy találkoztunk-e valaha vagy sem!
Hát ezért jó a ROMASTER ösztöndíj program! 
Romaster Kalnyos Richrd 
Kalányos Richárd
Kalányos Richárd vagyok 21 éves diák. Jelenleg a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen vagyok másod éves hallgató. Támogatóm a Pfizer nevű Gyógyszer kereskedelmi Kft. Az orvosi egyetem számomra nagyon fontos egy életcél, melyben a program sok segítséget nyújt nekem. A mentorom egy nagyon szimpatikus és támogató ember és nagyon örülök, hogy ő segít nekem az előre haladásban. A romaster program a jövőben nagy segítség lesz számomra egy cigány értelmiségi csoporttal való közös munkában, a cigányságért.
Nem szabad feladni, menni kell előre, és le kell győzni az akadályokat.
Romaster Kanlos Adrienn 
Kanálos Adrienn
Kanálos Adrienn vagyok, Szolnokon élek. Az érettségit az PFA középiskolában végeztem el. Szeretek olvasni, táncolni, rajzolni és sportolni.
Jelenleg a Debreceni Tudomány Egyetem Egészségügyi kar, gondozás és prevenció alapszak védőnő szakirányra nyerem felvételt.
A ROMASTER Programban 2010. márciusa óta veszek részt a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. támogatásával. A program olyan segítségeket nyújt, amelyek nélkül az egyetemi tanulmányaimat el sem tudnám képzelni. Mindenkire lehet számítani anélkül, hogy bárkit is ismerhetnék személyesen. Rendkívül kedvesek és segítőkészek.  
Romaster Mohcsi Alexandra 
Mohácsi Alexandra 
Mohácsi Alexandra vagyok. A berettyóújfalui Arany János Gyermekotthonban élek. Ez az év eddig sok örömet hozott számomra. Sikeresen leérettségiztem, felvételt nyertem a budapesti Semmelweis Egyetem rekreációszervező és egészségfejlesztő szakára és megnyertem a ROMASTER program támogatását is, 2010. márciusa óta támogat a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft.
Pályaválasztásomat és a ROMASTER programba való jelentkezésemet az is motiválta, hogy megmutassam a hozzám hasonló sorsú fiataloknak milyen nagy kincs a tanulással megszerzett tudás. Bizonyítani szeretném, hogy a roma származásúak is kapnak esélyt és megbecsülést, ha arra érdemesek. Remélem tudok majd segíteni a rászorulókon. Segítséget kapni nagyon jó dolog, de még jobb érzés, ha visszaadhatok abból a törődésből és támogatásból valamit másoknak, ami nélkül nem jutottam volna el idáig.  
Prezi.com támogatott diákjai 
 
Faragó Kincső 
Faragó Kincső vagyok, a békéscsabai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola végzős tanulója vagyok.  Üzleti gazdaságtanból szeretnék leérettségizni emelt szinten. A Szent István Egyetem Gazdasági Kar Pénzügy- Számvitel szakára szeretnék felvételt nyerni jövőre. A Romaster programba idén kerültem be. Angol nyelvvizsgát is szeretnék tenni, ezért nagyon örülök hogy részt vehetek a programban. Az, hogy a program részese lehetek nagyon sokat jelent. Támogatóm a Prezi.com Kft. 
 Farkas Levente
Farkas Levente
Farkas Levente vagyok, a tiszaújvárosi Eötvös József Gimnáziumba járok. Végzős vagyok egy emelt szinten informatikát tanuló osztályban. 2012. novemberében kerültem a HBLF programba. A támogató cégem a Prezi.com. Szeretnék bejutni a Miskolci Egyetem Programtervező-informatikus szakára, amire úgy gondolom van esélyem. Szabadidőmben is szívesen foglalkozom az informatikával, de ha tehetem, akkor a szabadban töltöm időm nagy részét. Igazi sportember révén szinte mindenben benne vagyok, teniszezés, kerékpártúrázás, football, kosárlabda,  squash. Ebből az ösztöndíjból fedezni szeretném a nyelvvizsgáimat, és nagy szükségem lesz rá a későbbiekben.   
R%E1cz%20%C1kos 
Rácz Ákos
Rácz Ákos vagyok, az egri Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskolába járok, mint végzős diák és az informatikai szakirányt vettem fel ebben a suliban a 10.-et követően. 2012. novembertől vagyok benne a programban, ami egy nagy lehetőség számomra a továbbtanulásban, mint nyelvvizsga megszerzése és a mentori segítség. A Prezi.com Kft. támogat engem a céljaim elérésében. Továbbtanulási elképzelésem ELTE informatikai karján, mint programtervező diplomát szeretnék letenni. Szabadidőmben szeretek kosárlabdázni. A mentorommal a kapcsolattartás folyamatos.  
 
Lázók Jácint
A nevem Lázók Jácint, Karcagról jöttem és a Debreceni Egyetem Informatika karán vagyok elsõ éves gazdasági informatikushallgató. Támogatóm a Prezi.com a Romasteren keresztül. Hála nekik folytathatom tanulmányaimat annak ellenére is, hogy nagyon rossz anyagi helyzetû a családom és nagyon rossz körülmények közül jövök, és hála nekik példát tudok mutatni a többi hátrányos helyzetû cigány diáknak és meg tudom mutatni nekik, hogy nem szabad feladniuk. De, ami a legjobb ebben az egész programban az, hogy a Prezi.com nem csak anyagi, hanem szellemi és lelki támogatást is nyújt felém a mentoromon keresztül.
Randtsadt támogatott diákja
Kiss%20adrienn 
Kiss Adrienn 
Kiss Adrienn vagyok, jelenleg első éves főiskolai hallgató a Tomori Pál Főiskolán. 2010-ben kezdtem el az első szemeszteremet és egy új lendülettel vágok bele a főiskolai éveimnek. Az álmaim megvalósítása még mindig az első rendű célom, szeretném, hogy ott legyen a nevem előtt a Dr. fokozat és hogyha ez már sikerült, akkor én is tudjam segíteni az olyan embereket, fiatalokat, amilyen én is vagyok és ahogyan engem is segítenek.Jelenleg pénzügy és számvitel szakon tanulok, ami lehet, hogy előrébb juttat ahhoz, hogy tudjak segíteni az elmaradottabb térségeken is, amilyen az én falum vagy régióm, nem anyagilag hanem a megszerzett tudásommal.
A Randstad cég 2008. májustól kezdődően támogat. Az útiköltségemet, a taneszközöket, amiket a tanévkezdésre kellenek, ebből vásárlom meg, és minden hónapban jártam angolból különórára, ami elég nehéz, mert szeretnék még ebben az évben nyelvvizsgázni. A táborok, amikre a program keretében elmehettem, nagyon jók voltak, olyan helyekre is elmehettem ahova egyébként esélyem sem lehetett volna, de a legtöbbet az anyagi támogatás segít.
Raiffeisen Bank Zrt. támogatott diákjai
Romaster Angyal Krisztina 
Angyal Krisztina 

Angyal Krisztinának hívnak, 21 éves vagyok. Szüleimmel és bátyámmal egy Szabolcs-Szatmári-Bereg megyei községben élünk, Jánkmajtison. Jelenleg a Debreceni Egyetem Közgazdaság - és Gazdaságtudományi Kar, gazdálkodás és menedzsment II.éves alapszakos hallgatója vagyok. Kollégiumi életemet a Wáli István Református Cigány Szakkollégiumban töltöm, ahol hozzám hasonló hátrányos helyzetű diákok élnek, hatalmas erőfeszítéseket téve mindazért, hogy a társadalom elismert tagjai legyenek. Szabadidőmben olvasok, kerékpározok.  Ez évi fő célom, a szakmai nyelvvizsga megszerzése német nyelvből, amelyben és sok másban a HBLF ROMASTER Program hatalmas segítséget nyújt. A programban 2008-óta veszek részt, támogató cégem a Raiffesen Bank Zrt.  Eddig 2 nyári táborban, és 2 tavaszi táborban vettem részt, amelyeket nagyon élveztem, és mindig jó emlékekkel gondolok vissza rájuk.

Bal%E1zs%20titanilla
Balázs Titanilla
Balázs Titanilla vagyok és Salgótarjánban élek. A Táncsics Mihály Közgazdasági, Ügyviteli, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola tanulója vagyok. A következő tanévben fogok érettségi vizsgát tenni. A Budapesti Gazdasági Főiskolán szeretnék majd továbbtanulni. 2011-től vagyok a ROMASTER program támogatott diákja. Ez az ösztöndíj nagyon sokat segített abban, hogy felkészüljek az angol középfokú nyelvvizsgára. Ennek köszönhetően 2012. augusztus 11-én sikeresen le is vizsgáztam. Szeretném tovább fejleszteni az angol és a német nyelvtudásomat is és további nyelvvizsgákat tenni.
Boros%20gabi
 
Boros Gabriella 
Boros Gabriellának hívnak, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karárra járok. A támogató vállalatom Raiffeisen Bank Zrt. A programba 2010 óta veszek részt. Részt vettem már két nyári táboron, ahol jól éreztem magam és lehetőségem volt ismeretségeket kötni. A vállalati mentorommal nagyon jó kapcsolatot alakítottam ki. A programnak sokat köszönhetek, de leginkább azt, hogy könnyebbé teszik a mindennapjaimat (szakmailag, anyagilag) és ez által értékes embernek érzem magam származásom ellenére.
Romaster Farkas Teod%F3ra 
Farkas Teodóra
Farkas Teodóra vagyok, a Raiffeisen Bank támogatott diákja. A ROMASTER Programban már 2007 óta veszek részt, azóta számos nyári táborban vettem részt, rengeteg támogatott diákot ismertem meg.
Jelenleg a BGF Gazdálkodási karán tanulok, pénzügy-számvitel szakon, ezen belül számvitelre szakosodtam. Jelenleg az utolsó, szakmai gyakorlatos félévemben vagyok. A gyakorlati időmet a Raiffeisen Bank pápai fiókjában töltöm. 
 Molnar Kitti Debora        
Molnár Kitti Debóra 
A nevem Molnár Kitti Debóra, a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Gimnáziumba járok.  A gimnázium részén idén fogok érettségizni. 2012/ 2013-as tanévtől a Raiffeisen Bank Zrt. támogat. Közgazdasággal szeretnék foglalkozni azon belül a pénzügyi és számviteli szak érdekelne. Szabadidőmben szívesen olvasok, sportolok és szórakozok a barátaimmal. Ez a támogatás abban segít nekem, hogy angol tudásomat fejleszthessem, amit más úton nem állna módomban finanszírozni.

Romaster Rov%E1cs EtelkaRovács Etelka 
Szüleimmel és húgommal élek egy Komárom melletti kis faluban, Tárkányon. A Széchenyi István Egyetem végzős diákja vagyok. Műszaki menedzser szakon tanulok, gyártási folyamatok szakirányon.
Szakdolgozatomat - melynek címe: Wolfram oxidos nanoszálak vizsgálata és előállítása electrospinninggel – az MTA – MFA Nanokompozitok és kerámiák osztályán írtam.
2007. szeptember óta vagyok a ROMASTER programban, a Raiffeisen Bank támogatásában.  Jelenleg több tervem is van a jövőre nézve, amelyek közé még két diploma, valamint több külföldi tanulmányi út is tartozik. 
SAP Hungary támogatott diákjai
Romaster Gitt L%E1szl%F3 
Gitt László 
A pécsi Leőwey Klára Gimnázium 5 éves végzős tanulója vagyok az Arany János Tehetséggondozó Programban. Szeretnék sikeres érettségi és nyelvvizsgát tenni, hogy jövőre az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem Informatikai Karára felvételt nyerhessek. Nagyon örülök, hogy egy ilyen kiváló cég támogat, mint a(z) SAP Hungary Kft. . Minden lehetőséget meg szeretnék ragadni, amit a program és a cég nyújtani tud. Szabadidőmben sportolok, zenét hallgatok.
Romaster Hettich J%E1nos 
Hettich János 
Hettich János vagyok, Felsőnánán élek szüleimmel és testvéreimmel. Jelenleg a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumba járok, immár harmad éves vagyok. Jövőre fogok érettségizni és a kötelező tantárgyakon kívül még fizikából szeretnék érettségizni. Az iskola mellett sokat sportolok, szeretek focizni és gerelyezni. 2011 óta vagyok a ROMASTER program, valamint az SAP Hungary támogatott diákja.
Romaster Kov%E1cs Borb%E1la 
Kovács Borbála 
Kovács Borbála vagyok, jelenleg a Varga Katalin gimnáziumban tanulok. Törökszentmiklóson lakom, a húgommal és az öcsémmel, szüleimmel együtt. Szabad időmben szeretek olvasni zenét hallgatni és táncolni. Régen táncoltam néptáncot, jazz balettet, és más egyéb modern táncokat. Szeretek a barátaimmal, ismerőseimmel beszélgetni, szórakozni. Támogató cégem az SAP Hungary, 2011 óta vagyok a ROMASTER Program tagja. Szeretnék közgazdasági szakon tovább tanulni.  

 

Rocska%20niki
Rocska Nikoletta 
Rocska Nikolettának hívnak. 2011-ben kerültem be a Romaster ösztöndíjas diákjai közé, támogató vállalatom az SAP Hungary. Jelenleg a Debreceni Egyetem Közgazdasági- és Gazgdaságtudományi Karának Nemzetközi Gazdálkodás Szakára járok, mint első éves hallgató. A ROMASTER támogatása sokat segít abban, hogy elvégezhessem a főiskolát. 

Shell Hungary Zrt. támogatott diákja
R%E1cz%20klaudia
Rácz Klaudia 
 
Rácz Klaudia vagyok, Budapesten élek. Jelenleg a Budapesti Gazdasági Főiskola-Pénzügyi Számviteli Kar-pénzügyi szakügyintéző karán tanulok. Szabadidőmbe sokat olvasok, rajzolok és zenét hallgatok. 2011 óta vagyok a ROMASTER Program tagja, mint a Shell Hungary Zrt. támogatott diákja. Az ösztöndíj nagyban segíti a továbbtanulásomat és a céljaim elérését. A cégnek sokat köszönhetek, hiszen betekintést nyerhettem abba, hogy hogyan működik egy multinacionális cég. A mentoraimmal jó kapcsolatban vagyok és szívesen adnak bármikor tanácsot.
Telenor Magyarország támogatott diákjai
Romaster Kov%E1cs Eszter 
Kovács Eszter
Kovács Eszter vagyok, jelenleg a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen tanulok. A Telenor Magyarország Zrt. támogatott diákja vagyok. Az ösztöndíj nagyban segíti továbbtanulásomat,de ezen kívül úgy érzem, hogy a programban való részvétel tudatban is megerősít a céljaim elérésében. Szerencsésnek érzem magam, hogy a program részese lehetek és egyre több emberrel ismerkedhetek meg. Több mint egy éve dolgozok a támogató cégemnél. Az első hónapokban call centerben kezdtem a munkám,majd asszisztens lettem. Úgy gondolom ehhez mind az én tudásomra,kitartásomra,pozitív hozzáállásomra és szükség volt mind a cég nyitott hozzáállására. Idén diplomázom és terveim között szerepel ,hogy a Telenornál folytatom a munkámat amennyiben ez lehetséges.
Minden új belépő diák és mentor számára csak ajánlani tudom ezt a programot,mert úgy gondolom rendkívül sok pluszt ad mind a két fél számára mind tudásáramlásban mind emberileg.
Ol%E1h%20%C1kos%20%FAj
 
 
Oláh Ákos
2010-ben kezdtem villamosmérnöki tanulmányaimat a Műegyetemen, így időm nagy részét a fővárosban töltöm. Ha tehetem, a kikapcsolódáshoz hazautazom Pétervásárára. Támogató vállalatom a Telenor Magyarország Zrt., ahol 2011 nyarától több mint másfél évig dolgoztam mérnökasszisztens gyakornokként. A vállalati mentoraimmal teljes mértékben elégedett vagyok, minden elképzelhetőt felülmúlva segítenek, ahol csak tudnak, illetve szükség van rá. A cégnél töltött gyakornokságnak külön örülök, hiszen nem csak munkatapasztalatot gyűjtöttem, de mélyebben is megismerhettem a cég felépítését, hiszen a jövőben távközlési szakirányon szeretném tudásomat bővíteni. A Romaster programhoz 2008-ban csatlakoztam, amelyet óriási lehetőségként tartok számon. Eddig négy nyári táborban vettem részt, melyeket mind hasznosnak találtam. Azt hiszem a legtöbbet a kapcsolatrendszerem bővítésével nyertem az évek során. Szabadidőmben a Simonyi Károly Szakkollégiumban dolgozom, ahol HR feladatokat látok el. Érdekel a média, a kommunikáció és a marketing is. Rendelkezem ECDL, valamint középfokú angol és német nyelvvizsgával is. Ha vidéken vagyok, szívesen kertészkedem és élvezem a családom valamint barátaim társaságát.
Vodafone Hungary támogatott diákjai
 
Turcsán Noémi

Turcsán Noéminek hívnak. Szüleimmel  Nógrád megyében lakom, Salgótarjánban. 17 éves vagyok idén töltöm be a 18. életévemet. A SKÁID Arany János Tagiskolában végeztem általános iskolai tanulmányaimat.Jelenleg  a Táncsics Mihály Közgazdasági és Ügyviteli,Kereskedelmi és Vendéglátó ipari Szakközépiskola és Szakiskolában folytatom középiskolai tanulmányaimat immár harmadévesként .Még két év van hátra az érettségi megszerzéséig.A Budapesti Gazdasági Főiskolán szeretnék majd továbbtanulni.Az ECDL vizsgamodulokból már csak 1 van hátra.Ebben az évben előrehozottan érettségizek informatikából.Emelet szintű érettségit szeretnék megszerezni német nyelvből,amihez nagyon sok segítséget nyújt ez a program..Az ösztöndíj nagyban segíti a továbbtanulásomat és a céljaim elérését.2013 márciusától vagyok a ROMASTER Program tagja, mint a Vodafone Hungary támogatott diákja.

Romaster Laczk%F3 Csaba 
 
Laczkó Csaba

Laczkó Csaba vagyok a veszprémi Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának nemzetközi gazdálkodás szakos hallgatója. 2010 óta vagyok a HBLF Romaster program és a Vodafone Magyarország támogatott diákja. A program révén lehetőségem nyílt, hogy nyelvtanfolyamokon részt vehessek. Jelenleg angolból felsőfokú, franciából középszintű általános illetve üzleti-gazdasági szaknyelvvizsgával rendelkezem. A HBLF és a támogató cégek által rendezett szakmai táborokban kétszer vehettem részt. 2012 nyarán szakmai gyakornokként dolgozhattam a támogató cégemnél, ahol adminisztrációval, piackutatással és adatbázis frissítéssel foglalkoztam. A programnak köszönhetően lehetőségek tárháza nyílt meg előttem: rengeteg kedves embert ismerhettem meg, szakmai programok által tanulhattam, munkát vállalhattam, könyveket vehettem. A program nemcsak anyagi, de erkölcsi támogatást is nyújt nekem, hiszen vállalati mentorom szakmai tanácsai segítenek a tanulmányi utamat érintő kérdések megválaszolásában. 

 

 

 Budai%20kati
Budai Katalin
 
A nevem Budai Katalin. A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi karán  Jogi asszisztens hallgató vagyok. A későbbiekben szintén az Állam- és Jogtudományi karon szeretnék tovább tanulni Jogász szakon. A miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium tagja vagyok. A ROMASTER programban 2011-óta vehetek részt, támogató cégem a Vodafone Hungary.  Először 2012. augusztusában voltam Romaster táborban, ahol sok új élménnyel gazdagodtam és jó barátokra találtam. A program a támogatásával és egy olyan mentor biztosításával aki egyszerre barát és szakmai tanácsadó, könnyebbé teszi számomra a célomhoz vezető utat.

 Vodafone Operations Centre Hungary támogatott diákjai

Horv%E1th%20klaudia
Horváth Klaudia

Horváth Klaudiának hívnak. Miskolcon lakom és a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskolába járok. Idén kerültem be a HBLF ROMASTER program támogatott diákjai közé. Támogató vállalatom a Vodafone Operations Centre Hungary. Ami nagyon pozítívan érintett, mind a felvételi mind az azt követő előadáson a mentoraim által bemutatott Vodafone munkatársai nagyon segítőkészek és rendkívül barátságosak voltak. Ezen kívül, ami nagyon magával ragadott, hogy az összes ott dolgozóból áradt a boldogság, és a munka élvezete. Négygyermekes családból származom, motivációm adott a családomon belül, hiszen két felnőtt korú testvérem két-két diplomával rendelkezik. Szívből örülök, hogy a program tanulmányaim előmenetelét anyagilag tudja támogatni illetve, ösztönöz arra, hogy sikeresen lediplomázzak és szentül hiszek abban, hogy roma származásom ellenére hasznos tagja vagyok és leszek magyar hazámnak. (Apukámtól tanult cigány nyelvű köszöntő mely számomra nagyon fontos, s ezáltal kedvencemmé vált) „Tavesz szasztye tajbakhtale szavóra zsene jekkhetáne, ando trájó.” „Legyünk szerencsések és boldogok mindannyian így együtt, ahogyan élünk az életben.”

.