Legjobb lett volna naplót vezetni, és abban összefoglalni a táborban történteket, de ki gondolta, hogy az a sok szórakoztató program annyira ki fogja tölteni napjainkat, hogy megjegyezni is alig lehet majd azokat?


Ez volt az első táborom, és teljesen ismeretlen volt előttem minden. Nem ismertem a diákokat és nem tudtam, hogy mégis hogyan fog eltelni egy nap. Mint utóbb kiderült, kár volt az aggodalomért, ugyanis mindenki nagyon kedvesen és nyitottan fogadott.

Az bemutatkozás után máris felszabadultabbnak éreztem magam, a szobáink elfoglalása után pedig már szinte barátként társalogtunk a többiekkel, és ezt csak még jobban elősegítették azok a remek programokat, amiken az elkövetkezendő napokban részt vehettünk. Nem tudok kiemelni egyet sem a sok közül, ugyanis mindegyik program más-más szempontból volt hasznos vagy érdekes.

A Momentán Társulat csapatépítő tréningje igen jó hangulatot teremtett a diákok és a mentorok körében egyaránt. A Bárányfelhő Alapítvány pályaorientációs felmérése megismertetett minket önmagunkkal. Új ötletekkel gazdagodhattunk a Morgan Stanley által pénzüggyel, a HP által pedig idegen nyelvekkel kapcsolatosan. Bánki Tamás előadása során megtanulhattuk, hogy hogyan kezeljük felelősségtudatosan a közösségi médiát, Galambos Ágnes pedig egy szórakoztató délutánt létrehozva, megmutatta, hogyan fogadjunk, vagy éppen adjunk visszajelzéseket. Az E.On céglátogatás alatt olyan sok érdekes látnivalóban volt részem, melyre a táborozáson való részvétel nélkül, nem lett volna esélyem.

A tábor felhőtlen hangulatáért sokat tett a kiállítás-, múzeumlátogatás, a színház és a mozizás, illetve a közös társasjátékok és a hosszas beszélgetések, melyeknek során a már idősebb, tapasztaltabb diákoktól is sok tanácsot, ötletet kaptam.

A tábor egy óriási élmény volt számomra. Örülök, hogy megismerkedhettem a többi diákkal, és eltölthettem velük és a HBLF tagjaival ezt a 4 csodálatos napot, amit most egyúttal szeretnék megköszönni a Romasternek.