Az idei volt az első ROMASTER táborom, így nem nagyon tudtam mire is számíthatok. Ez a bizonytalanság azonnal elmúlt amint a szállásra érkeztünk. Mindenki nagyon közvetlen és barátságos volt.

A rengeteg program közül, a teljesség igénye nélkül kettőt szeretnék kiemelni, amit nagyon élveztem. Először is a Bárányfelhő Alapítvány által tartott pályaorientációs program sok új és hasznos dolgot tárt fel a lehetséges jövőmet tekintve. Ösztönzőleg hatott az előttem álló tanulmányok elvégzésére.

A második program, amit szeretnék kiemelni az az E.ON céglátogatása volt Székesfehérváron. Érdekes élmény volt betekintést nyerni egy ekkora vállalat mindennapjaiba. Olyan helyeket és mozzanatokat láthattunk a cég életéből, amelyet csak nagyon kevés ember. Mivel nem szakmaidegen számomra ez a vállalat, ezért engem főként a műszaki dolgok fogtak meg igazán. Körbevezettek minket a cég területén és oda is bemehettünk, ahová normál esetben csak a dolgozók jogosultak. Hatalmas és nagyon pozitív élmény volt, hogy a cégvezetőkkel olyan közvetlenül és barátságosan tudtunk beszélgetni.

A programok alatt de főként az esti órákban, összegyűlve a diáktársakkal sokat beszélgettünk. Mindenki őszintén és bizalommal mesélt saját élményeiről, tapasztalatairól. Úgy érzem sikerült egy kisebb közösséget kialakítani, ahol bárki fordulhat a másikhoz, ha szükségét érzi.

Összességében felejthetetlen élmény volt a tábor, rengeteg emberrel ismerkedhettem meg, tömérdek hasznos tapasztalattal gazdagodtam. Hálával tartozom mind a támogató cégemnek, mind pedig a ROMASTERnek, hogy részese lehettem ennek a csodálatos tábornak.