Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. támogatott diákjai

Bogdan ReniBogdán Renáta

Bogdán Renáta vagyok. Szüleimmel és két nővéremmel élek Osztopánban. Jelenleg a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium Arany János Tehetséggondozó Program 12. évfolyamába járok, és kollégistaként a Kaposvári Klebelsberg Kunó Középiskolai Kollégium lakója vagyok. Szabadidőmben szívesen olvasok, sportolok, és rendszeresen néptáncolok a helyi Malomárok Táncegyüttesben. Próbálok minél több programban részt venni, kihasználni a lehetőségeket, ezért is örülök annak, hogy sikerült elnyernem a HBLF ROMASTER pályázatát, amely segítséget nyújt jövőbeli terveim eléréséhez. A program tagja 2010. márciusa óta vagyok a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. Támogatásában.

Dano Boglarka KicsiDanó Boglárka

Danó Boglárka vagyok, egy Eger melletti községben, Kerecsenden élek három testvéremmel és anyukámmal. Jelenleg IV. éves szülésznő hallgató vagyok a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán. Gyerekkorom óta az egészségügyben szeretnék elhelyezkedni, mert jó érzéssel tölt el, ha másokon segíthetek. Szakmai gyakorlatom során rájöttem, hogy valóban jól döntöttem, és ennél szebb hivatást nem is választhattam volna. 2013-ban kerültem abba a szerencsés helyzetbe, hogy a ROMASTER program részese lehetek a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. támogatásával. Nagyon sok segítséget kaptam a programtól az elmúlt évek során, mind a mentorom által, mind pedig anyagilag. Meghatározó része a ROMASTER az egyetemi éveimnek.

Farkas Bettina

Farkas Bettinának hívnak, egy heves megyei kis faluban lakom. Tavaly érettségiztem az egri Neumann János Középiskolában. Jelenleg a budapesti Semmelweis Egyetem Gyógyszerészet Tudományi Karának vagyok a hallgatója. A programban másfél éve veszek részt, és nagyon nagy segítséget nyújt a nyelvtanulásban illetve taneszköz vásárlásban is.
Időm nagy részében sokat tanulok, ismerkedem a várossal és próbálok hozzászokni az egyetemi élethez. Mindezek mellett angol tanárhoz járok, szeretnék minél hamarabb nyelvvizsgát szerezni, mert a diploma megszerzéséhez ez nélkülözhetetlen. Ebben sokat segít a Romaster Program, mivel a kapott ösztöndíjból tudom fedezni a magántanár költségeit.

Horvath MarkHorváth Márk

Horváth Márknak hívnak. Hátrányban élek édesanyámnak és három öcsémmel. Gyerekkorom nagy részét Kaposváron töltöttem, 2008-ban döntöttünk úgy, hogy Zákányba költöztünk. Általános iskolai tanulmányaimat Zákányba fejeztem be. Jelenleg a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium tanulója vagyok, kémia-biológia szakon. Nemrég fejeztem be harmadik éveket kitűnő tanulmányi eredménnyel. Kedvenc tantárgyam a latin, amiből már többször is indultam versenyeken, és sikerült mindig bejutni az országos döntőbe. Nemrég raktam le belőle előrehozott középszintű érettségit kilencven százalékos eredménnyel. Szeretnék latinból középszintű nyelvvizsgát is. Nagy célom a diploma elérése, és hogy egy sikeres orvos lehessek. Örülök, hogy bekerülhetnek ebbe a programba, mert tudom, hogy ez a program nagy segítséget nyújt céljaim elérésében.

 

Prezi.com támogatott diákjai

Farkas LeventeFarkas Levente

Farkas Levente vagyok, a tiszaújvárosi Eötvös József Gimnáziumba járok. Végzős vagyok egy emelt szinten informatikát tanuló osztályban. 2012. novemberében kerültem a HBLF programba. A támogató cégem a Prezi.com. Szeretnék bejutni a Miskolci Egyetem Programtervező-informatikus szakára, amire úgy gondolom, van esélyem. Szabadidőmben is szívesen foglalkozom az informatikával, de ha tehetem, akkor a szabadban töltöm időm nagy részét. Igazi sportember révén szinte mindenben benne vagyok, teniszezés, kerékpártúrázás, football, kosárlabda, squash. Ebből az ösztöndíjból fedezni szeretném a nyelvvizsgáimat, és nagy szükségem lesz rá a későbbiekben.

 

Lazok JacintLázók Jácint

A nevem Lázók Jácint, Karcagról jöttem és a Debreceni Egyetem Informatika karán vagyok elsõ éves gazdasági informatikushallgató. Támogatóm a Prezi.com a Romasteren keresztül. Hála nekik folytathatom tanulmányaimat annak ellenére is, hogy nagyon rossz anyagi helyzetű a családom és nagyon rossz körülmények közül jövök, és hála nekik példát tudok mutatni a többi hátrányos helyzetű cigány diáknak és meg tudom mutatni nekik, hogy nem szabad feladniuk. De, ami a legjobb ebben az egész programban az, hogy a Prezi.com nem csak anyagi, hanem szellemi és lelki támogatást is nyújt felém a mentoromon keresztül.

 

Vágó Alexandra

Vágó Alexandra

Vágó Alexandra vagyok, Nyíregyházán a Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium 11. osztályába járok. A 2016-os évtől a Prezi nevű cég támogat a Romasteren keresztül. Még nem régóta vagyok igazán a program tagja, de már eddig is sok segítséget kaptam. Mentoromtól tanácsot kapok a számomra megfelelő egyetemi szak kiválasztásához. A támogatásból lehetőségem adódik, hogy nyelvtudásom fejlesszem, így megszerezzem a nyelvvizsgát. Szerintem a program egy nagyon jó lehetőség, hiszen segítséget és támogatást kapunk önmagunk fejlesztéséhez.

 

Varga Tamara

Varga Tamara Edit

Varga Tamara Edit vagyok, a kisújszállási Móricz Zsigmond Református Kollégium 12. osztályos tanulója. 2016-ban kerültem be a ROMASTER Programba, mint a Prezi.com egyik támogatottja. A gimnázium elvégzése után Főiskolára/Egyetemre szeretnék menni. A ROMASTER program segítségével elérhetem kitűzött céljaimat, mint például több nyelvvizsga megszerzése. Még ebben az évben szeretném megcsinálni a francia középfokú nyelvvizsgámat és a további években több nyelvből szeretnék nyelvvizsgát tenni. Örülök, hogy sikerült bejutnom a programba, ugyanis a ROMASTER nem csak anyagilag támogat,hanem emberileg is, amiért kimondottan hálás vagyok.

 

Raiffeisen Bank Zrt. támogatott diákjai

 

ROMASTER Balazs TitanillaBalázs Titanilla

Balázs Titanilla vagyok és Salgótarjánban élek. A Táncsics Mihály Közgazdasági, Ügyviteli, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola tanulója vagyok. A következő tanévben fogok érettségi vizsgát tenni. A Budapesti Gazdasági Főiskolán szeretnék majd továbbtanulni. 2011-től vagyok a ROMASTER program támogatott diákja. Ez az ösztöndíj nagyon sokat segített abban, hogy felkészüljek az angol középfokú nyelvvizsgára. Ennek köszönhetően 2012. augusztus 11-én sikeresen le is vizsgáztam. Szeretném tovább fejleszteni az angol és a német nyelvtudásomat is és további nyelvvizsgákat tenni.

Boros GabiBoros Gabriella

Boros Gabriellának hívnak, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karárra járok. A támogató vállalatom Raiffeisen Bank Zrt. A programba 2010 óta veszek részt. Részt vettem már két nyári táboron, ahol jól éreztem magam és lehetőségem volt ismeretségeket kötni. A vállalati mentorommal nagyon jó kapcsolatot alakítottam ki. A programnak sokat köszönhetek, de leginkább azt, hogy könnyebbé teszik a mindennapjaimat (szakmailag, anyagilag) és ez által értékes embernek érzem magam származásom ellenére.

Molnar Kitti DeboraMolnár Kitti Debóra

Molnár Kitti Debóra vagyok, a Tomori Pál Főiskola végzős hallgatója Pénzügy és Számvitel szakon. 2012-ben kerültem be a ROMASTER programjába, mint a Raiffeisen Bank támogatottja. Főiskolai tanulmányaim alatt több nyarat is eltölthettem a Raiffeisen-nél gyakornokként, ahol immár 2017 januárja óta szakmai utánpótlás gyakornokként tanulhatok kisvállalati ügyintézőnek. A ROMASTER programnak köszönhetem, hogy hamarosan diplomás embernek mondhatom magam. Az általuk nyaranta szervezett táborokban mindig örömmel vettem részt, ahol a színházlátogatástól kezdve a multinacionális cégekkel való ismerkedésen és új kapcsolatok kiépítésén át minden féle izgalmas élményeket szerezhettem. Hálás vagyok a ROMASTER-nek a lehetőségekért, amiket céljaim megtalálásában és megvalósításában nyújtott.

 

SAP Hungary támogatott diákjai

Romaster Hettich JanosHettich János

Hettich János vagyok, Felsőnánán élek szüleimmel és testvéreimmel. Jelenleg a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumba járok, immár harmad éves vagyok. Jövőre fogok érettségizni és a kötelező tantárgyakon kívül még fizikából szeretnék érettségizni. Az iskola mellett sokat sportolok, szeretek focizni és gerelyezni. 2011 óta vagyok a ROMASTER program, valamint az SAP Hungary támogatott diákja.

  

Telenor Magyarország támogatott diákjai

Lukacs BiankaLukács Bianka

Lukács Bianka vagyok, Salgótarjánban élek. A Bolyai János Gimnázium és Szakközépiskola tanulója vagyok, ami Salgótarjánban található. Ötödik osztályba léptem, ezzel végzősnek tudhatom magam. Szeptemberben nyertem meg a pályázatot. A Telenor Magyarország támogatott diákja vagyok. Eddig a programtól új eszközöket kaptam laptopot és mobiltelefont, emellett német nyelvórákra járok. Szabadidőmben szeretek a barátaimmal lenni, beszélgetni, legtöbb időmet az unokatesómmal szoktam tölteni.Szeretnék a Budapesti Gazdasági Főiskolára jelentkezni, mert érdekel a pénzügyi és számviteli szak, csak igen magasak a ponthatárok.

 

Rézműves Fatima

Rézműves Fatima

Rézműves Fatima vagyok, Hajdúbagoson élek szüleimmel és 3 testvéremmel. Jelenleg a Debreceni Tóth Árpád Gimnázium, Arany János Tehetséggondozó Program 10. évfolyamos tanulója vagyok, emellett kollégistaként a Gulyás Pál Kollégium lakója vagyok. Tanulmányaimmal várhatóan 2019-ben végzek. További tanulmányaimat gazdasági ágon szeretném folytatni, legfőbb célom a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója lenni és diplomát szerezni közgazdaságtanból. Szabadidőmet a családommal illetve barátaimmal töltöm, szeretek táncolni, olvasni és mindezek mellett úszni. A Telenor Magyarország Zrt. támogatott diákja vagyok. A cégtől kaptam telefont és egyéb eszközöket, melyeket örömmel használok, s a mentoromhoz is fordulhatok bármilyen ügyben. A program által nyújtott ösztöndíj nagyon sokat segít abban, hogy felkészüljek az angol középfokú nyelvvizsgámra. Illetve rendeznek különböző programokat pl. nyári táborokat, jótékonysági estet, céglátogatást, melyeken nagyon szívesen részt veszek.  Örülök, hogy bekerülhettem ebbe a programba, mert tudom, hogy sok segítséget nyújt abban, hogy származásom és hátrányos helyzetem ellenére elérhessem céljaimat.

 

Tigáz Zrt. támogatott diákjai

Kanalas DominikaKanalas Dominika

Kanalas Dominika Juditnak hívnak, 17 éves vagyok, Hajdúsámsonban élek a szüleimmel és a két öcsémmel. Általános iskolai tanulmányaimat a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában végeztem kitűnő eredménnyel. Jelenleg a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának vagyok harmadikos tanulója. A középiskola után az ELTE PPK pszichológia szakán szeretnék tanulni. 2014 óta vagyok a Tigáz Zrt. támogatott diákja. A program elsősorban a nyelvtanulást és kapcsolatok kiépítését teszi számomra lehetővé, pl. ennek köszönhetően sikerült letennem a nyelvvizsgámat. Szabadidőmben sokat vagyok a barátaimmal, szeretek olvasni, zenét hallgatni, és verseket írni.

15301222 1809583152651407 423224095 nBalázs Bianka

Balázs Bianka vagyok. A Szabolcs - Szatmár - Bereg megyei Nagykállóban élek. Jelenleg a Nagykállói Budai Nagy Antal Szakközépiskola közgazdasági szakának végzős tanulója vagyok.
Van négy felnőttkorú testvérem. Én leszek az első érettségiző a családban. A programnak 2014. augusztus óta vagyok a tagja. Támogató cégem a Tigáz Zrt. Nagyon örülök, hogy részese lehetek ennek az ösztöndíjnak, mivel ez nem csak anyagi, de a mentoromon keresztül szellemi és emberi támogatást is nyújt számomra, ami nagyban segíti tanulmányaim előremenetelét. Úgy gondolom, nagy hálával tartozunk a ROMASTER-nek, hogy lehetőséget és reményt nyújt a hátrányos helyzetű roma fiataloknak a céljaik megvalósításában.

 

<< Előző