wp

Idén 19 – az ország legkülönbözőbb részeiből érkező – roma fiatal vesz részt a „HBLF ROMASTER – Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért” nyári táborában.  A támogató cégek által felkarolt tehetséges roma diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy improvizációs csapatépítő tréningen vegyenek részt, valamint hogy egyéni interjún tesztelhessék kompetenciáikat. Emellett sor kerül asszertivitás, vitakultúra és kezdeményezőkészséget fejlesztő tréningre is.

A jelenleg 28 hazai és nemzetközi vállalat anyagi és mentori támogatásával már, 2007 óta fut- a HBLF- ROMASTER ösztöndíjprogram-, olyan hátrányos helyzetű, tehetséges roma diákok számára, akik vállalják, hogy a középfokú tanulmányaik befejezése után felsőfokú műszaki, gazdasági, jogi vagy egészségügyi diplomát szereznek. A program keretében jelenleg 67 roma fiatal továbbtanulását segítjük.

A HBLF-ROMASTER Alapítvány immár hetedik alkalommal rendezi meg hagyományos nyári táborát augusztus 24-28. között, amelynek célja, hogy megerősítse a diákok egymás- és mentoraik közötti kapcsolatát, fejlessze a diákok tudását, kompetenciáját, és megalapozzon egy jövőbeli közösséget.

A nagy sikerre való tekintettel, idén is lesz improvizációs csapatépítő tréning a Momentán Társulattal. A fiatalok ellátogatnak a GE Hungary veresegyházi gyáregységébe is, ahol az üzletág tevékenységének bemutatása zajlik majd. A diákok nem csak a gyár működésébe nyerhetnek bepillantást, de a nap folyamán lehetőségük lesz vezetőkkel is megismerkedni, illetve pályaorientációs foglalkozáson is részt vesznek.
A tábor nem teljes a mentorok nélkül, így az idei évben rendhagyó módon a támogató cégek mentorainak is lehetőséget adunk arra, hogy egy tréning keretében, tudásukat átadva, a résztvevő diákokat segítsék a fejlődés útján.
A Morgan Stanley kollégái az új munkatársak kiválasztásához igen gyakran alkalmazott „Assessment Centerrel” várják majd a fiatalokat, akik emellett egyéni interjún is tesztelhetik kompetenciáikat, ezzel is gyakorolva a felkészülést egy jövőbeni állásinterjúra.
A szakmai foglalkozásokból idén sincs hiány, hiszen a Krauthammer Magyarország szervezésében, a már előző években elsajátított képességeket elmélyítve, idén olyan tréningen vesznek majd részt a diákok, ahol a „Vitakultúra és ötleteink eladása” kap főszerepet.
A szakmai képzéseken túl kulturális programok is lesznek. A fiatalok mélyebb ismereteket kapnak a roma kultúra világából, valamint táncházzal várják őket a szervezők. Emellett szabadidős programokon is részt vesznek majd, többek között a Római Kalandparkba tesznek látogatást, és a mostanában nagy sikernek örvendő kiszabadulós játékot is kipróbálhatják a diákok. A tábortól zárásként Szentendre nevezetességeinek megismerésével búcsúzunk.
Köszönjük az OD Partnernek a szervezésben nyújtott segítséget.