BP BSC Kft. támogatott diákja

Cser Peter foto

 

Cser Péter

Cser Péter vagyok. A Zrínyi Ilona Gimnázium tanulója. 2016-ban kerültem a ROMASTER Programba, mint a BP BSC Kft. egyik támogatott diákja. Mikor megtudtam, hogy bekerültem a Programba még nem is tudtam milyen lehetőségek nyílnak meg előttem. A Programnak köszönhetően idén már el tudom kezdeni a nyelvvizsgára való felkészülést és magabiztosabban tekinthetek a jövőbe, mivel nem kell az olyan dolgokkal törődni, mint például az, hogy a következő tanévre meg lesz-e minden szükséges eszközöm az iskolakezdéshez. Ezalatt a kis idő alatt boldogan tapasztaltam, hogy a nehéz döntések sorozatában van kire támaszkodjam és egy biztos pont lesz a Program az elkövetkezendő tanévekben. Igazából a jó összetartás és az egymás iránt való törődés az, ami a Programnak a legjellegzetesebb tulajdonsága.

Farkas EvelinFarkas Evelin

Farkas Evelin Ivett vagyok, egy Békés megyei kis településről, Dobozról származom. Jelenleg Budapesten élek, és másodéves hallgató vagyok a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodási szakon. 2013 augusztusában kerültem a Romaster támogatott diákjai közé, mint a BP BSC támogatottja. Ekkor harmadéves voltam a békéscsabai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskolában. A szakmai tárgyaknak köszönhetően már ekkor eldöntöttem, hogy az üzleti világ felé szeretnék orientálódni. A Romaster program nagyban hozzájárult a sikeres egyetemi felvételihez, hiszen nekik köszönhetem az angol felsőfokú nyelvvizsgám eredményességét, illetve a német nyelvvizsgára való készülésemet is támogatják. További nagy segítség az egyetemi tanulmányokban, hogy a különböző magánórákat és vizsgafelkészítőket is támogatják, ennek köszönhetően a legnehezebbnek ítélt vizsgák is jól sikerültek. A nyári táborok is nagyon hasznosak, hiszen amellett, hogy évről évre Budapest legjobb, legizgalmasabb programjait szervezik meg nekünk, szakmailag is felkészítenek bennünket a különböző prezentációs, kommunikációs tréningekkel. Összességében nagyon büszke vagyok, hogy a programban részt vehetek, és segít olyan célokat elérni, amelyeket önerőből csak nagyon nehezen tudnánk.

Horváth Genovéva

 

Horváth Genovéva

Horváth Genovéva vagyok. A miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban tanulok immár harmadik éve. A gimnázium elvégzése után gépészmérnöki pályára szeretnék lépni. Ebben támogató cégem a BP BSC Kft. A Program segítségével nyelviskolába járok, hogy fejlesszem nyelvtudásomat, amit talán e segítség nélkül nem tudnék megvalósítani. 

 

 

Diageo támogatott diákja

Forgacs SandorForgács Sándor

A nevem Forgács Sándor és a Debreceni Egyetem Gazdaságinformatika szakának II. éves hallgatója vagyok. A Romaster programhoz 2013-ban csatlakoztam. A gimnáziumi évek alatt sikerült középfokú angol nyelvvizsgát tennem és a programnak köszönhetően az érettségit is sikerrel teljesítettem.
Az egyetemi évek alatt is nagy segítséget jelent a program részesének lenni, hiszen lehetőségem nyílik a támogatásból különórákat is venni. Ezen felül finanszírozhatom a szükséges jegyzeteket, könyveket és az utazást is a lakóhelyem és az egyetem között.
A szakomon még 4 félévem van hátra, terveim pedig a sikeres szakdolgozat elkészítése és a diploma megszerzése.

 

E.ON Hungária támogatott diákjai

Bodolóczki Bálint

 

Bodolóczki Bálint

Bodolóczki Bálint vagyok, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszó városában élek 13 éve. Jelenlegi tanulmányaimat is itt folytatom a Szent Márton Katolikus Gimnázium 11. évfolyamán. 2 évvel ezelőtt sikeres vizsgát téve megszereztem a zenei általános iskolai képzést gitár tanszakon. A zene szeretete végigkísérte eddigi életemet. A gimnáziumban két tannyelvű az oktatás, angolt és németet is tanulok. A programnak köszönhetően az idei tanév tavaszán szeretném megszerezni angol nyelvből a középfokú vizsgát, ehhez a támogató cég, és nem utolsó sorban a rendkívüli módon támogató mentoromnak köszönhetően tavaly sikerült egy saját laptophoz is jutnom. A programba 2014. év augusztusában kerültem és azóta állandó résztvevője vagyok a nyári táboroknak és a pénzügyi csúcstalálkozóknak. Végre olyan társaságba kerültem ahol nem érzem magam különcnek és hozzám hasonló emberek vesznek körül. A nyári táborokban rengeteg tréningeken vehetünk részt, amelyek a jövőnk megalapozását segítik és betekintést nyerhetünk a különböző támogató vállalatok életébe is. Rengeteget segít mentorom, akire bármikor számíthatok, és bármi gondom van, megbeszélhetem vele, valamint programba kerülésem óta a több alkalommal is segített, hogy betekintsek az egyetemi életbe. Az érettségi vizsga után a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki karán szeretnék továbbtanulni.
Nagyon hálás vagyok azért, hogy bekerültem a Programba. Aki roma származású diákként szeretne valamit elérni a jövőben és segítségre van szüksége álmai megvalósításához, az mindenképpen csatlakozzon ehhez a páratlan közösséghez!

 

Matolcsi Henrietta

Matolcsi Henrietta vagyok, a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium, Arany János Tehetséggondozó Program tanulója. 2017-ben kerültem a ROMASTER Programba, mint az E-ON egyik támogatottja. A gimnázium elvégzése után szeretnék gazdasági pályára lépni. A program által sok lehetőség megnyílt előttem. Ebben a tanévben már elkezdhetem a felkészülést a nyelvvizsgáimra, valamint nem kell aggódnom amiatt, hogy minden eszközöm meglesz-e az elkövetkezendő években. Ez a kis idő, amit eddig a Programban töltöttem, biztosított arról, hogy jó helyem van itt, és hogy minden támogatást megkapok, mind a mentoromtól, mind az Alapítványtól. 

Oláh Ágota

Oláh Ágota vagyok, a Debreceni Tóth Árpád Gimnázium  Arany János Tehetséggondozó Program 10. osztályos tanulója. Debrecentől 35 km-re élek édesanyámmal és 8 éves húgommal. 2017-ben kerültem a HBLF-ROMASTER Programba, mint az E-ON egyik támogatott diákja. A gimnázium elvégzése után szeretnék gazdasági pályára lépni, amiben ez a program rengeteget segíthet.  A programba való bekerülésemkor még nem is sejtettem milyen lehetőségek fognak megnyílni előttem. A következő tanévben már megkezdhetem a nyelvvizsgáimra történő felkészülésemet. A programon keresztül új emberekkel ismerkedhettem meg. Mindannyinkban van valami közös: Tanulni szeretnénk! Köszönöm a lehetőséget, hogy én is a ROMASTER Program diákja lehetek. 

Ruszo VandaRuszó Vanda

Ruszó Vanda vagyok és a Borsod megye, Szerencs nevű kisvárosában élek közel 20 éve. Jelenleg, a Miskolci Egyetem hallgatójaként töltöm első évemet, így a 7 féléves képzésből 2,5 év van hátra. A Romaster programba 2012 októberében kerültem be, az E.ON Hungária Zrt. támogatottjaként.
Ezt azóta is nagy szerencsémnek érzek, hiszen még érettségi előtt sikerült megcsinálnom egy német középfokú nyelvvizsgát, és egy laptopra is szert tennem, ami azt gondolom, nélkülözhetetlen egy egyetemista számára. Emellett a kollégiumom finanszírozásában is nagy szerepet vállal a cég, kollégistaként pedig olyan tapasztalatokkal gazdagodhatok, amit azt hiszem, más módon nem kaphatnék meg.
A 2013-as Nyári Tábor csak tovább erősítette bennem a program hasznosságának érzetét. Rengeteg értékes emberrel találkoztam (mind a diákokkal, mind a mentorokkal) és nagyon sok érdekes és fejlesztő tréningen vehettem részt.
Jövőbeni terveim esetleg még egy nyelvvizsga, a diploma megszerzése, illetve egy biztos megélhetőség kialakítása.

 

EY támogatott diákjai

ROMASTER Borai HajnalkaBorai Hajnalka

Borai Hajnalkának hívnak a Váci Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium német nyelvi előkészítő tanfolyamán szereztem meg az érettségit. Jelenleg a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai karán tanulok gazdaságinformatikus szakon és harmadéves vagyok. A támogató cégem 2009. október óta az Ernst&Young. Szakmai gyakorlatomat az idén a Magyar Nemzeti Bankban töltöttem el. Jövőre szeretném a támogató cégemnél eltölteni a szakmai gyakorlatot, hogy megtapasztalhassam egy ilyen cég működését. A HBLF programja nagyon sokat segített nekem, mert az ösztöndíjból a nyelvvizsgámat megszerezhettem és tanári segítséget is tudok igényelni, ami a sikeres vizsgáimhoz nagymértékben hozzájárul. A szorgalmi időszak alatt diákmunkát vállalok. Öt testvérem van, én vagyok a legidősebb közöttük.

Csiki PiroskaCsiki Piroska

Csiki Piroska vagyok, és a II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközép Iskolába járok, immár negyed éves vagyok. Jövőre fogom letenni az érettségit, a négy kötelezőn kívül még üzleti gazdaságtanból fogok érettségizni emelt szinten. Idén októberben fogom letenni angol középfokú nyelvvizsgámat. Remélem sikeres lesz. Az ECDL vizsgából ötöt már sikeresen megszereztem, már csak kettő hiányzik. Még az érettségi előtt mindenféleképpen szeretnék nyelvvizsgát szerezni más nyelvből is. 2012 májusától támogatja az Ernst & Young tanulmányaimat. Ebből az ösztöndíjból fedeztem az angol nyelvvizsgámat, és a későbbiekben is nagy segítséget jelent nekem.

 

 

Hewlett-Packard Hungary támogatott diákja

Kolompar MateKolompár Máté

Kolompár Máténak hívnak és Jánosházán lakom. Jelenleg Kőszegen a Jurisich Miklós Gimnáziumban tanulok az Arany János Tehetséggondozó Program keretein belül. 2010-ben kezdtem gimnáziumi tanulmányaimat, jelenleg negyedéves vagyok, és jövőre fogok végezni. 2012-ben kerültem be a ROMASTER programba , támogatócégem a HP Magyarország. Már kétszer voltam nyáron táborban, ami nagyon élménydús volt. A cégemtől nagyon sok segítséget kapok. Kaptam egy laptopot és rengeteg tanácsot is, melyek sokat segítenek a fontos döntésekben. Német- és angol nyelvből is járhatok nyelvórákra. Szabadidőmben nagyon szeretek zongorázni és olvasni. Jövőre fogok érettségizni és utána szeretnék továbbtanulni gazdasági vagy műszaki pályán.

 

 

IBM Magyarország támogatott diákja

ROMASTER Kocsis AdirennKocsis Adrienn

Kocsis Adriennek hívnak, jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem harmadéves tanulója vagyok mérnökinformatikus szakon. 2007 óta vagyok támogatott diák, a támogató cégem az IBM.
Rengeteg tanári segítséget köszönhetek az ösztöndíjnak az angol nyelvvizsgáimhoz, illetve az egyetemi matematikához is, ami nagyon sokat jelentett számomra. Tavalyi nyár folyamán az IBM segítségével betekintést nyerhettem a "multik világába" is egy 4 hónapos gyakornokság erejéig, mely idő alatt nagyon sokat tanultam, és fejlődtem. Ezenfelül mentoraim mindig mellettem állnak, egyengetik utamat, és segítik meghozni a helyes döntést, bármikor fordulhatok hozzájuk bizalommal.

KPMG támogatott diákjai

Lakatos Zsuzsanna Kep UjLakatos Zsuzsanna

Lakatos Zsuzsanna vagyok és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kis faluban, Szendrőládon élek. Jelenleg a Miskolc Egyetem Gazdaságtudományi karának másod éves Emberi erőforrások szakos hallgatója vagyok. A végzésem ideje előreláthatólag 2018.
2011 óta vagyok a ROMASTER Program tagja. Rengeteg segítséget nyújt számomra a program a tanulmányaimban és a lehetőségeimben. A támogató cégem a KPMG Tanácsadó Kft. A támogató cégem segítségével szakmai gyakorlaton is részt vehettem korábban. A ROMASTER segítségének köszönhetően külön órákon is részt vehetek, ami nagyon sokat segít nekem a nyelvvizsgám megszerzésében.
Szabadidőmben szeretek sportolni és túrázni, illetve a családommal és a barátaimmal lenni. A jövőbeli terveimben szerepel a mesterképzésre való jelentkezés a Gazdaságtudományi karon.

Olah ReginaOláh Regina

Oláh Regina Szidónia vagyok. Egy Hajdú-Bihar megyei kis településen, Biharkeresztesen nőttem fel. A helyi Bocskai István Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanulója voltam általános iskolásként és gimnazistaként is. 2012 szeptembere óta vagyok a HBLF Romaster programjának tagja. Támogató cégem a KPMG. Egyetemi tanulmányaimat 2014 szeptemberében kezdtem a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának pénzügy és számvitel szakán. Idővel viszont szakváltás mellett döntöttem, így jelenleg turizmus-vendéglátás szakon vagyok harmadéves hallgató a már említett karon. A HBLF-ROMASTER Program nagyban hozzájárult eddigi felkészüléseimhez, eredményeimhez, illetve lehetőséget nyújt további vizsgák eléréséhez és tanulmányaim sikeres folytatásához. Az ösztöndíj segítségével külön órákra/korrepetálásra járhattam, sikeres angol középfokú írásbeli és szóbeli nyelvvizsgát szereztem. A program által részt vehettem kétszer is a ROMASTER Nyári Táborban, ahol különböző tréningek és előadások gyarapították a tudásomat, illetve egy pályaorientációs felmérés segítségével megismerhettem önmagamat és a képességeimet. A Romaster program egyik legfontosabb részének a mentori támogatást tartom, ami nekem különösen sokat jelent, ugyanis a mentoromhoz bármikor és bármivel fordulhatok, ha tanácstalan vagyok. Célom, hogy az egyetemet befejezzem és diplomát szerezzek. Ez idő alatt szeretném a nyelvtudásomat továbbfejleszteni, valamint szeretnék „B” kategóriás jogosítványt szerezni.

Rozsas JeniferRózsás Jenifer

Rózsás Jenifernek hívnak. 21 éves vagyok, és jelenleg a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának vagyok a hallgatója, ahol Nemzetközi Gazdálkodást tanulok. A későbbiekben Szállítmányozás és Logisztika specializáción fogom folytatni a tanulmányaimat. Idén márciusban volt 7 éve, hogy bekerültem a Romaster programba, és a KPMG támogatott diákjának hívhatom magam. Ennek őszintén örülök, ugyanis felsorolni is nehéz lenne, mennyi lehetőség adatott mindannyiunknak arra, hogy fejlődhessünk, elmélyíthessük a tudásunkat, és versenyképes munkaerővé válhassunk a jövőben. Néhány példa arra, hogy mit nyújtott a Romaster számomra: angol felsősokú nyelvvizsga, ECDL vizsga, magántanárok finanszírozása, a nyári táborok során kapcsolatteremtés, cégek megismerése és rengeteg tréning, ami által fejlődhetett a prezentációs készségünk és magabiztosabbakká válhattunk.

 

Magyar Telekom Nyrt. támogatott diákja

Romaster Kiss Richard

Kiss Richárd

Kiss Richárd vagyok és jelenleg Budapesten lakom. Eredetileg Gödöllőn éltem, de az iskola és a munka miatt költöztem fel. Az Általános Vállalkozási Főiskolán tanulok ahol Piackutatás a szakirányom. Jelenleg a 6. félévemet zártam le, de sajnos csúszok a tanulmányaimmal, így már negyed éves hallgató leszek ősztől. Az iskolát 2011-ben kezdtem és előreláthatóan 2016-ban végzem. Támogató vállalatom a Magyar Telekom Nyrt. már 2010 óta. A program lehetővé tette a nyelvtanulást és a kapcsolatok kiépítését. Számomra nem az ösztöndíj a fontos,hanem az, hogy megismerhetek olyan embereket, akik a jövőbeli terveim segítik. Abban a kevés időben mikor szabad vagyok hazamegyek a szüleimhez és kutyázok és persze a barátaimmal vagyok. Jövőbeli terv még alakulóban folyton változik, de azt tudom, hogy a tanult szakban akarok elhelyezkedni.

 

MOL Nyrt. támogatott diákjai

Glonczi Gyula foto honlapra 2016Glonczi Gyula

Glonczi Gyula vagyok, 22 éves. Borsod megyében, egy kis településen élek. 2016-ban szereztem meg földtudományi mérnök alapszakos diplomámat a Miskolci Egyetem. Jelenleg a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának első éves mesterszakos hallgatója vagyok. A Romaster programba a gimnázium harmadik osztályában kerültem be és a MOL Nyrt. lett a támogató cégem. A vállalatnak köszönhetően három nyarat tölthettem gyakornokként a MOL különböző üzemeiben. Amikor bekerültem a programba nem gondoltam volna, hogy ilyen hatással lesz az életemre. Részben a programnak köszönhetem a nyelvvizsgámat, a tanulmányi sikereimet. Az egyetem során felmerült költségeim egy részét (például: könyvek, utazás, magántanár) az ösztöndíjból tudtam fedezni. A nyári táborok és a különböző rendezvények alkalmával számos új barátra tettem szert, akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot.

 

Romaster Miklos DavidMiklós Dávid

Számomra a ROMASTER program többet jelent egy bizonyos mértékű anyagi támogatásnál, ugyanis nem csak anyagilag támogat, hanem emberileg is. Mind a program koordinátorai, mind pedig a céges mentorom folyamatosan nyomon követik a tanulmányaim alakulását, és ahol csak tudnak, segítenek. Nem egyszer fordultam hozzájuk akár személyes problémákkal is, és mindig támogató segítséget kaptam.
Mint a MOL diákja, 2011-ben kerültem be a programba középiskolásként, majd 2013-tól mint egyetemista. A felsőoktatásba való belépéssel nem csak a lehetőségeim, hanem az ezzel együtt járó terheim is hatványozottan nőttek. Utóbbiak leküzdésében szintén a ROMASTER hathatós támogatása nyújtott megoldást.
Külön ki szeretném emelni a közösség építő (egyben közösségépítő) erejét, melyet az évente megrendezésre kerülő táborokban ismerhettem meg. Ezen táborok alkalmával megismerhettem más támogató vállalatokat, azok belső működését; képzést kaphattam a munka és az élet világában való eligazodásról; illetve megismerhettem sok hozzám hasonló roma fiatalt, akik elkötelezték magukat a tanulás mellett. Többjükkel barátságot is kötöttem, és mindmáig támogatjuk egymást a közös és egyéni céljaink megvalósításában.

Romaster Putnoki RolandPutnoki Roland

A nevem Putnoki Roland, 22 éves vagyok. Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tanulok első éves villamosmérnök mesterképzéses tanulóként. A programba még 2011-ben kerültem be középiskolásként. Azóta már sok év eltelt, és sikerült elvégeznem az alapképzést, amiben nagy segítség volt a program. Az ösztöndíj fedezte a taneszközök, jegyzetek, bérletek és külön órák árát. Utóbbiak segítségével angolból sikerült felsőfokú nyelvvizsgát szereznem. A program további meghatározó részei, a mentori kapcsolat és a nyári táborok is sok segítséget nyújtottak az évek során. A nyári táborok színes készségfejlesztő programjai, próba állásinterjúi, olyan területeken fejlesztettek, amik az egyetemi órák során kevésbé jönnek elő. Mindezek mellett mindig jó hangulatban teltek, sokat szórakoztunk, jutott mindig idő egy kis közös kikapcsolódásra. Szerencsére mentorom, Csernik Kornél, nagyon kedves és segítőkész. Mindig várja a beszámolómat egyes félévek sikereiről, kisebb kudarcairól, s együtt örülünk a jó eredményeknek. Segítségével Százhalombattán sikerült eltöltenem a 6 hetes szakmai gyakorlatomat, és diákmunkásként is volt szerencsém közelebbről megismerni a finomítót, annak működését. Örülök, hogy a program részese lehetek, mindenkinek ajánlani tudom csak, hogy csatlakozzon!

 

Morgan Stanley támogatott diákjai

Nyizsnyik BenjiNyizsnyik Benjámin

Nyizsnyik Benjámin vagyok, 21 éves, Nógrádmegyerből származom. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán tanulok mérnökinformatikus szakon. A Romaster Programban 2014 júniusától vagyok támogatott, s ez nagy segítséget nyújtott már a gimnáziumban a felvételinél is, illetve jelenleg az egyetemen is. Támogató cégem a Morgan Stanley. A mentoraimmal jó kapcsolatban vagyok, úgy érzem, mindenben számíthatok rájuk. A programnak köszönhetően bepillantást nyerhettem a nagyvállalatok világába, mely erős motivációs erő számomra. A tanulmányaim mellett a Roma Ifjúsági Segítő Egyesület (RISE) elnökségi tagjaként tevékenykedem, ahol fő célunk, hogy összefogjuk a roma fiatalságot, mobilitásra ösztönözzük a hátrányos helyzetűeket. Ezen kívül érdekel a zene, a jövőben dj/producer is szeretnék lenni.

Orsós Gábor

Orsós Gábor

Orsós Gábor vagyok, 2015-óta vagyok a HBLF-ROMASTER Program támogatott diákja, a Morgan Stanley Magyarország által. Baranyában lakom családommal egy kis faluban; tanulmányaimat a Pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban a magyar - francia két tannyelvű tagozaton végzem, melynek köszönhetően már jól beszélek a franciául és angolul. A Programnak köszönhetően már sikerült egy tanulmányi út keretében eljutni Franciaországba, ahol rengeteg új dolgot láttam és tanultam, valamint fejleszthettem a nyelvtudásomat is. Az anyagi támogatás mellett mentori segítséget is kapok, mely által több lehetőség nyílik meg számomra. Ha bármilyen baj felmerül, segítséget kapok a mentoromtól, illetve a pályázat vezetőitől, mindig segítenek és mellettem állnak. Tehát számomra csak jó tapasztalatok vannak a programmal kapcsolatban és szeretek a tagja lenni, mert ezáltal egy olyan csapatnak vagyok a része, aki mindig segít nekem.

 

 

MrSale öltönyüzlet támogatott diákja

Romaster Atyimov KittiAtyimov Zsanett Kitti

Atyimov Zsanett Kitti vagyok. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2017 januárjában végeztem, közgazdászként. A Romaster programba gimnázium második osztályába kerültem be. Ez azt jelenti, hogy közel hét évig lehettem részese az ösztöndíjprogramnak. A középiskola alatt külön matematika órákra járhattam, illetve iskolai felszerelésem is mindig biztosítva volt a program által. Az érettségit követően felvételt nyertem a BME-re. Egyik legboldogabb élményeim közé tartozik. Az egyetemi évek során a tandíjamat fedezte az ösztöndíj. Úgy érzem ekkor váltam igazi felnőtté. Ugyanis ebben az időszakban vállaltam először a szakmámhoz illeszkedő állást. Többek között a bank világába és az SSC működésébe is betekintést nyerhettem. Szakdolgozatomat is egy nagy vállalat segítségével írtam, a Romasteren keresztül. A kezdeti folyamatoknál, mentorom, Zoltán volt nagy segítségemre. Vele együtt ötleteltünk, hogy mely cég és milyen folyamat illhetne dolgozatom témájához. Végül a Pfizer logisztikai folyamatának központosításáról írtam a projektmenedzsment szemszögéből. A nyári táborokban rengeteg új ismerőst szerezhettem, ahol olyan cégekhez juthattam el, ahová nem biztos, hogy hétköznapjaim során bármikor is elmehettem volna. A legjobb élményeket a Pénzügyi Csúcstalálkozók és a nagykövetségen tartott nőnapok adták. Tényleg állíthatom, hogy a Romaster ösztöndíjprogram végig kísérte nem csak a tanulmányaimat, hanem az életem egy részét is.

 

National Instruments támogatott diákjai

Balogh David 2Balogh János Dávid

Balogh János Dávid vagyok, Hajdúböszörmény városában élek. 2013-ban megpályáztam a Romaster nevű programot, és sikeresen belépést nyertem. A debreceni National Instruments cég karolt fel. 2016-ban érettségiztem a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnáziumban, azóta a Debreceni Egyetem Informatika Karának elsőéves programtervező informatikus hallgatója vagyok. Átlagos diák vagyok, a hétköznapjaimat egyszerűen töltöm. Számomra fontos a pihenés, mivel rengeteg koncentrációt vesz igénybe a folyamatos órai figyelés. Szeretek a családommal beszélgetni, foglalkozni, vagy esetleg barátokkal elmenni sétálni. Örömmel foglalkozom a számítógépemmel, mivel nemcsak szórakozást jelent számomra, hanem a jövőmet is, mert az informatikával szeretnék továbbtanulni. A jövőben szeretnék minél feljebb ívelni karrier szempontjából. Legalább két középfokú nyelvvizsgát szeretnék magaménak tudni, szerencsére már csak egy hiányzik. Szeretném a szakot minél hamarabb elvégezni, illetve kutatni a későbbiekben. Tervben van a mesterfokú diploma is, de ez még a jövőtől függ. Elsődleges célom az, hogy minél jobb körülményeket biztosítsak a családomnak, illetve a roma fiataloknak példát mutassak.

Balogh JenoBalogh Jenő

Balogh Jenő vagyok és Polgáron élek. Tiszaújvárosba, az Eötvös József Szakközépiskolában tanulok 13. évfolyamon elektrotechnikusként. Az érettségin már túl vagyok és jövőre fogom letenni a szakmai vizsgámat. Immáron második éve, hogy a Romaster programban veszek részt a National Instrument vállalat támogatásával. Ez idő alatt nagyon sok mindent kaptam a programtól, többek között elkezdtem a nyelvvizsgára való felkészülést és a nyári táborban nagyon sok kedves és segítőkész embert ismertem meg. Kevés szabadidőmet szeretem a barátaimra fordítani. Jövőre szeretném villamosmérnöki szakon folytatni a tanulmányaimat.

 

OD Partner támogatott diákja

Szanyi VivienSzanyi Vivien

Szanyi Vivien vagyok, Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében, Dögében élek szüleimmel és testvéremmel. A kisvárdai Bessenyi György Gimnázium és Kollégium végzős diákja vagyok. Továbbtanulási szándékomat a Debreceni Egyetem egyik Agrár szakán szeretném folytatni. Mindig is a természettudományi tantárgyak érdekeltek, ezért ezen az úton szeretnék tovább haladni. Rengeteg segítséget köszönhetek az ösztöndíjnak, többek között a nyelvvizsgámat is. A ROMASTER program segítségével elérhetem kitűzött céljaimat. Mentoromhoz mindig bizalommal fordulhatok, akármilyen segítségre is van szükségem. Köszönettel tartozom mindazoknak az embereknek, akikre felnézhetek és segítik elérni a jövőbeli terveimet.

 

Előző - Következő >>