BP BSC Kft. támogatott diákja

Horváth Genovéva

Horváth Genovéva vagyok. A miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban tanulok immár harmadik éve. A gimnázium elvégzése után gépészmérnöki pályára szeretnék lépni. Ebben támogató cégem a BP BSC Kft. A Program segítségével nyelviskolába járok, hogy fejlesszem nyelvtudásomat, amit talán e segítség nélkül nem tudnék megvalósítani. 

Diageo támogatott diákja

Dudás László

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületgépészeti és eljárástechnikai gépészmérnöki mesterképzési szakának hallgatója.

DIGIC PICTURES támogatott diákja

Cser Peter foto

Cser Péter

Jelenleg a Nyíregyházi Egyetem programtervező informatikus képzésén vesz részt.

Korábban így írt magáról:

Cser Péter vagyok. A Zrínyi Ilona Gimnázium tanulója. 2016-ban kerültem a ROMASTER Programba, mint a BP BSC Kft. egyik támogatott diákja. Mikor megtudtam, hogy bekerültem a Programba még nem is tudtam milyen lehetőségek nyílnak meg előttem. A Programnak köszönhetően idén már el tudom kezdeni a nyelvvizsgára való felkészülést és magabiztosabban tekinthetek a jövőbe, mivel nem kell az olyan dolgokkal törődni, mint például az, hogy a következő tanévre meg lesz-e minden szükséges eszközöm az iskolakezdéshez. Ezalatt a kis idő alatt boldogan tapasztaltam, hogy a nehéz döntések sorozatában van kire támaszkodjam és egy biztos pont lesz a Program az elkövetkezendő tanévekben. Igazából a jó összetartás és az egymás iránt való törődés az, ami a Programnak a legjellegzetesebb tulajdonsága.

E.ON Hungária támogatott diákjai

Bodolóczki Bálint

 

Bodolóczki Bálint

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdasűgtudományi Egyetem hallgatója villamosmérnök szakon.

Korábban így írt magáról:

Bodolóczki Bálint vagyok, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszó városában élek 13 éve. Jelenlegi tanulmányaimat is itt folytatom a Szent Márton Katolikus Gimnázium 11. évfolyamán. 2 évvel ezelőtt sikeres vizsgát téve megszereztem a zenei általános iskolai képzést gitár tanszakon. A zene szeretete végigkísérte eddigi életemet. A gimnáziumban két tannyelvű az oktatás, angolt és németet is tanulok. A programnak köszönhetően az idei tanév tavaszán szeretném megszerezni angol nyelvből a középfokú vizsgát, ehhez a támogató cég, és nem utolsó sorban a rendkívüli módon támogató mentoromnak köszönhetően tavaly sikerült egy saját laptophoz is jutnom. A programba 2014. év augusztusában kerültem és azóta állandó résztvevője vagyok a nyári táboroknak és a pénzügyi csúcstalálkozóknak. Végre olyan társaságba kerültem ahol nem érzem magam különcnek és hozzám hasonló emberek vesznek körül. A nyári táborokban rengeteg tréningeken vehetünk részt, amelyek a jövőnk megalapozását segítik és betekintést nyerhetünk a különböző támogató vállalatok életébe is. Rengeteget segít mentorom, akire bármikor számíthatok, és bármi gondom van, megbeszélhetem vele, valamint programba kerülésem óta a több alkalommal is segített, hogy betekintsek az egyetemi életbe. Az érettségi vizsga után a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki karán szeretnék továbbtanulni.
Nagyon hálás vagyok azért, hogy bekerültem a Programba. Aki roma származású diákként szeretne valamit elérni a jövőben és segítségre van szüksége álmai megvalósításához, az mindenképpen csatlakozzon ehhez a páratlan közösséghez!

 

Matolcsi Henrietta

Jelenleg a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Gondozás és Prevenció szakén véddőnői szakirányon tanul.

Korábban így írt magáról:

Matolcsi Henrietta vagyok, a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium, Arany János Tehetséggondozó Program tanulója. 2017-ben kerültem a ROMASTER Programba, mint az E-ON egyik támogatottja. A gimnázium elvégzése után szeretnék gazdasági pályára lépni. A program által sok lehetőség megnyílt előttem. Ebben a tanévben már elkezdhetem a felkészülést a nyelvvizsgáimra, valamint nem kell aggódnom amiatt, hogy minden eszközöm meglesz-e az elkövetkezendő években. Ez a kis idő, amit eddig a Programban töltöttem, biztosított arról, hogy jó helyem van itt, és hogy minden támogatást megkapok, mind a mentoromtól, mind az Alapítványtól. 

 

Kráncsevics Olivér

A Pécsi Tudományegyetem gyógyszerész képzésén vesz részt.

KPMG támogatott diákjai

Orsós Viktória

A Pécsi Tudományegyetem Pénzügyi és Számvitel szakos hallgatója.

Balázs Adrienn

A Kisvárdai SZC Fehérgyarmat Petőfi Sándor Közgazdasági, Informatikai és Ügyviteli Szakgimnázium tanulója.

MOL Nyrt. támogatott diákja

Lakatos János

A Miskolci Egyetem Ellátási menedzsment szakának hallgatója.

Morgan Stanley támogatott diákjai

Nyizsnyik BenjiNyizsnyik Benjámin

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója mérnök informatikus szakon.

Korábban így írt magáról:

Nyizsnyik Benjámin vagyok, 21 éves, Nógrádmegyerből származom. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán tanulok mérnökinformatikus szakon. A Romaster Programban 2014 júniusától vagyok támogatott, s ez nagy segítséget nyújtott már a gimnáziumban a felvételinél is, illetve jelenleg az egyetemen is. Támogató cégem a Morgan Stanley. A mentoraimmal jó kapcsolatban vagyok, úgy érzem, mindenben számíthatok rájuk. A programnak köszönhetően bepillantást nyerhettem a nagyvállalatok világába, mely erős motivációs erő számomra. A tanulmányaim mellett a Roma Ifjúsági Segítő Egyesület (RISE) elnökségi tagjaként tevékenykedem, ahol fő célunk, hogy összefogjuk a roma fiatalságot, mobilitásra ösztönözzük a hátrányos helyzetűeket. Ezen kívül érdekel a zene, a jövőben dj/producer is szeretnék lenni.

Orsós Gábor

Orsós Gábor

Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem romanisztika szakos hallgatója.

Korábban így írt magáról:

Orsós Gábor vagyok, 2015-óta vagyok a HBLF-ROMASTER Program támogatott diákja, a Morgan Stanley Magyarország által. Baranyában lakom családommal egy kis faluban; tanulmányaimat a Pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban a magyar - francia két tannyelvű tagozaton végzem, melynek köszönhetően már jól beszélek a franciául és angolul. A Programnak köszönhetően már sikerült egy tanulmányi út keretében eljutni Franciaországba, ahol rengeteg új dolgot láttam és tanultam, valamint fejleszthettem a nyelvtudásomat is. Az anyagi támogatás mellett mentori segítséget is kapok, mely által több lehetőség nyílik meg számomra. Ha bármilyen baj felmerül, segítséget kapok a mentoromtól, illetve a pályázat vezetőitől, mindig segítenek és mellettem állnak. Tehát számomra csak jó tapasztalatok vannak a programmal kapcsolatban és szeretek a tagja lenni, mert ezáltal egy olyan csapatnak vagyok a része, aki mindig segít nekem.

OD Partner támogatott diákja

Szanyi VivienSzanyi Vivien

Jelenleg a Debreceni Egyetem Élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök mesterképzésén vesz részt.

Korábbi bemutatkozása:

Szanyi Vivien vagyok, Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében, Dögében élek szüleimmel és testvéremmel. A kisvárdai Bessenyi György Gimnázium és Kollégium végzős diákja vagyok. Továbbtanulási szándékomat a Debreceni Egyetem egyik Agrár szakán szeretném folytatni. Mindig is a természettudományi tantárgyak érdekeltek, ezért ezen az úton szeretnék tovább haladni. Rengeteg segítséget köszönhetek az ösztöndíjnak, többek között a nyelvvizsgámat is. A ROMASTER program segítségével elérhetem kitűzött céljaimat. Mentoromhoz mindig bizalommal fordulhatok, akármilyen segítségre is van szükségem. Köszönettel tartozom mindazoknak az embereknek, akikre felnézhetek és segítik elérni a jövőbeli terveimet.

OTP Alapkezelő támogatott diákja

Balázs Réka

Az Esterházy Károly Egyetem Emberi erőforrások alapképzésén vesz részt.

 

Következő >>