A HBLF hatodik alkalommal rendezte meg hagyományos nyári táborát (augusztus 21-25-e között), amelynek célja, hogy megerősítse a diákok és mentoraik közötti kapcsolatot, fejlessze a diákok tudását, kompetenciáját, és megalapozzon egy jövőbeli közösséget.Idén 21 diák csatlakozott a tábori programhoz.

Megnyíltak a nagy cégek kapui a tehetséges roma diákok előtt
Idén 18 – az ország legkülönbözőbb részeiből érkező – roma fiatal vett részt a „HBLF ROMASTER – Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért” nyári táborában, amelynek keretében a cégek által mentorált, tehetséges roma diákok számos szakmai programon vettek részt. Több vállalatnál is - mint a Magyar Telekom, Coca-Cola HBC Magyarország Kft, SAP Hungary Kft., Prezi.com Kft. - látogatást tettek, melynek során átfogó képet kaptak a cég működéséről, valamint a kollégák munkájáról.
 
 
dsc 6543 

2012  április 12-14. között tartottuk az idei ROMASTER Tavaszi Tábor!

A 17 résztvevő diák szakmai és kulturális programokon vett részt. Látogatást tettünk a KPMG és HP Magyarország cégeknél, valamint a British Council-nál. Tréninget tartott a Momentán Társulat, megtekintettük az Imposztor című színházi darabot, valamint az Orchidea és Sajtófotó kiállításokat.

További képek itt

1

Kedves Diákok!

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki megtisztelt bennünket bizalmával és benyújtotta pályázatát a HBLF ROMASTER programra.
(A pályázati időszak 2011. október és 2012. január között volt)
A pályázatok eredményeiről e-mailen, illetve postán értesítjük a pályázókat 2012. április-május folyamán.

Kérdés esetén keressétek a HBLF-ROMASTER Alapítványt: 061 330 9985

A jövő roma cégvezetői táboroztak Csillebércen, a jelen cégeinek támogatásával

A HBLF-ROMASTER Alapítvány Idén immár negyedik éve rendezte meg a hagyományos nyári tábort a fiataloknak. A táborban a diákokat szakmai és kulturális programokkal, kirándulással várták a szervezők. Idén a táborozók többek közt improvizációs csapatépítő tréningen vettek részt a Momentán Társulattal, pályaorientációs foglalkozáson a Junior Achievement Magyarország szervezésében, továbbá viselkedéskultúra és protokoll tréninget tartott Görög Ibolya. A fiatalok betekintést nyertek a Magyar Nemzeti Bank munkájába, ellátogattak a Regionális Környezetvédelmi Központba, ahol előadást hallhattak a Klímaváltozásról, illetve a Vodafone Magyarországhoz is. A kulturális programok keretében a diákok ellátogattak az Agyaghadsereg Kiállításra, a Sambosi-Törley Jazzfesztiválra, a Budapesti Állatkertbe és a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra, valamint dunai hajóúttal színesítették a szervezők a szakmai programokat.

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden a ROMASTER programhoz eddig csatlakozó vállalatnak, hogy támogatják kezdeményezésünket.

dsc 0581dsc 0801dsc 0856