Sokat gondolkodtam, hogy mi legyen ennek a beszámolónak az első mondata. Miután leírtam, jöttem rá, hogy már megvan, így nyugodt szívvel kezdhetek neki élményeim bemutatásának.

Először talán… Nem, inkább nem… Illetve mégis. Némi bizonytalanság után úgy döntöttem, hogy egy híres tudós szavait fogom szabadon idézni. Einstein azt mondta, hogy egyetlen óra, amit krumpli pucolással töltesz, felér másféllel, viszont egyetlen óra, amit egy széplány társaságában töltesz, mindössze féllel. Ezzel magyarázta híres elméletét, a relativitást. Semmi sem mutatja jobban azt, hogy ez a megállapítás mennyire igaz, mint a 2011-es nyári Romaster Tábor, ahol mindössze 6 napot voltunk együtt, de nem tűnt többnek 3-nál…

Magam, mint egy új diák, először vettem részt ezen a Táboron. Elsőre némileg újként hatott a társaság. Korábbi tapasztalataim alapján egy széthúzó, egyéniségektől mentes, az élet gondjaitól terhelt csapatra számítottam, de csakhamar beláttam – az én legnagyobb örömömre- , hogy egyetlen sztereotípiám sem volt igaz. Mindenki kedves, megértő és rendkívül összetartó volt. Új barátságok köttetek. A tábor végén volt olyan, akitől öleléssel búcsúztam el.

A programba kerülésem után az idén vehettem először részt a HBLF ROMASTER nyári táborában.

Az idei tábor a Csillebérci Ifjúsági és Szabadidőközpontban zajlott. A diákokat Kincső, Flóra és Eszter várta a különböző előre megbeszélt helyeken. Engem személy szerint Flóra várt a Keleti pályaudvaron a már odaérkezett diákokkal.

Azokkal az emberekkel akikkel már az előző táborban megismerkedtünk, rég nem látott ismerősként üdvözöltük egymást. Az úgymond „újakkal” hamar közös hangot találtunk.

Az idei nyári táborban vettem részt először, hiszen nemrég kerültem be a programba. Csillebércen töltöttünk el 4 napot. Nagyon féltem attól, hogy miként fogok barátokat szerezni, mert számomra mindenki ismeretlen volt Flórán, Eszteren és a Kincsőn kívül.

Elsőként a Budapesti Agyaghadsereget tekinthettük meg, ami számomra nagyon izgalmas volt egyrészt, mert már a családommal is terveztük, hogy majd megnézzük, másrészt pedig sikerült összebarátkoznom a résztvevőkkel és a helyzettel is. Azután hajókázás volt a Dunán ami szintén gyönyörű látvány.

Idén már 3-ik alkalommal vehettem részt a ROMASTER nyári táborában. Ahogy az előző táborokról, úgy az ideiről is pozitív véleménnyel vagyok.

Nagyon tetszett a táborban, hogy a programok mindegyike kikapcsolódást nyújtott számomra, az agyaghadsereg kiállítástól kezdve egészen a budapesti állatkertben tett látogatásig. Nagy hatással volt rám a Momentán társulat, és Görög Ibolya előadása. A viselkedéskultúra mindig is érdekelt, örültem, hogy erről a Miniszterelnöki Hivatal volt protokollfőnöke tartott előadást.

Idén vettem először részt a HBLF ROMASTER Tavaszi táborában. Így érettségi előtt állva kételyekkel küszködve indultam neki Debrecenbe tartó utamnak a hajnali eme csütörtöki nap hajnali óráiban. Kaposvárról 3 óra utazás után Budapesten találtam magam a Déli pályaudvaron, ahol Eszter és Flóra vártak. Innen egy 2 és fél órás autóút után megérkeztünk Debrecenbe, az Aranybika Hotelbe. A város egyszerűen gyönyörű volt, még soha nem jártam itt. Itt találkoztam először más diákokkal, akik már a program résztvevői voltak. Nagyon szimpatikus volt mindenki. Örültem, hogy nem én vagyok egyedül, akinek ez egy teljesen új élmény volt. Két ágyas szobákban szállásoltak el minket. A szobatársam Jenifer lett, aki szintúgy „újoncnak” számított. Amint kipakoltunk már megtaláltuk a közös hangot, és nagyon jól kijöttünk. Miután lepakoltunk, indulhattunk is a céglátogatásra a National Instrumentshez.