Mint nemrég csatlakozott diák vettem részt a ROMASTER program tavaszi táborában. Debrecenben zajlott a két nap eseménye. Számomra elég furcsa volt, hogy ismeretlen emberek közé kellett menjek, de több diák is hasonló helyzetben volt mint én. Első nap érkezés után egyből a National Instruments gyárát látogattuk meg. Ott beleshettünk termékeik előállításába. Majd két mérnök tartott nekünk előadást, mely véleményem szerint nagyon elgondolkodtató és érdekes volt mindannyiunk számára. Annak ellenére, hogy nem áll hozzám közel maga a gyár és egyáltalán amivel foglalkoznak, mégis nagyon megfogott az egésznek a légköre. Főleg a dolgozók felfogása, és hozzáállása a munkához. Ezután 3D-s moziba mentünk, mely feledhetetlen volt. Másnap egy idegenvezető által ismerhettük meg Debrecent. A két nap elég hamar eltelt. Bizonyára a jó társaság és a programok miatt. Hazatérésem után csak pozitív dolgokat tudtam mesélni. Remélem a nyári táborban is részt tudok majd venni. A program diákjai közül aki csak teheti ne hagyjon ki egyet sem.

A tavaszi táborra, április. 21-22-én került sor, csodaszép verőfényes napon.

A többiekkel az Aranybika Hotel előtt találkoztunk, mindenki nagyon kedves, barátságos volt már a kezdetektől. Azt hittem én leszek az egyedüli, aki először vesz részt a táborban, azonban nem így volt. Csodaszép, modern szállodában laktunk, kényelmes, otthonos szobákkal. Mindjárt, hogy lepakoltunk elindultunk a National Instruments épületébe, ahol bepillantottunk a gyártás mögé, védőfelszerelésben, ahogy kell. Izgalmasnak találtam, hiszen azelőtt még sohasem voltam ilyen helyen. Ezt egy ebéd követte, majd két ott dolgozó vezető beszámolóját, előadását hallgattuk meg.

A 2011 áprilisában megrendezett tábor nagyon élvezetes volt számomra.

Mivel Debrecenben nem voltam még ezelőtt soha, lelkesen jeleztem Flórának és Eszternek, hogy szívesen részt veszek a táborban. Az odajutásom nagyon macerás lett volna Sellyéről, de mentorommal, Andival megoldottuk a problémákat, így már a tábor előtti napon fenn voltam Budapesten és még egy kis esti városnézésre is maradt időnk. Csütörtök reggel a Déli Pályaudvaron találkoztunk Flórával, Kincsővel és a Pestről induló diákokkal. Budapestről autópályán utaztunk Debrecenig. Amikor megláttuk a szállodát elállt a lélegzetünk, mert gyönyörű épület, az idegenvezetőnktől megtudtuk, hogy ez egy szecessziós stílusban épült szálloda és Bartók Bélától Széchenyi Istvánig rengeteg híresség szállt meg itt. Megérkezésünk után a National Instruments Hungary Kft.-be látogattunk. Ez a program legfőképp a műszaki pályára készülőknek volt hasznos. Nekem itt a gyártás bemutatása tetszett. Voltak nagyon érdekes munkaállomások. Soha nem gondoltam volna, hogy így készül el egy hardver vagy egy alaplap! A gyárlátogatás után ebédeltünk, és meghallgattuk az egyik ott dolgozó fiataltól, hogy hogyan jutott el idáig, nagyon fontos dolgokat mondott, amiket nem fogok elfelejteni, például arról, hogy minden lehetőséget meg kell ragadni az életben.

Az idei tavaszi tábor volt az első számomra, hiszen ebben a hónapban csöppentem bele a ROMASTER világába. Amikor elolvastam a tábor résztvevőinek nevét, rögtön utánanéztem, hogy kik ők valójában. Azt véltem felfedezni, hogy már mind érettségivel rendelkező nagyrészt egyetemista diákok én meg még csak a gimnázium padjait koptatom. Kicsit tartottam attól, hogy nem találok barátokat, társakat de egy kellemes csalódásban volt részem.

A 2010 nyarán megrendezett Romaster tábor nagyon izgalmasnak ígérkezett. Nem csak azért, mert számtalan, rendkívül sokszínű és hasznos program szerepelt a meghívóban, hanem azért is, mert a címjegyzékben számos ismerős névre bukkantam.

Nagyon jó volt találkozni azokkal a céges mentorokkal,a támogatott diáktársaimmal, a HBLF munkatársaival és azokkal a médiával foglalkozó emberekkel, akik velünk is foglalkoznak. Tanúlságos és hasznos programokon vettünk részt, amelyek akár a közeli, akár a távolabbi jövőben csak hasznunkra válhatnak. Már ma is kamatoztathatjuk az állásinterjú, az önéletrajz írás és a  pályaorientáció tréningein megszerzett tudásunkat. Külön örültem az idegen nyelven folyó programoknak, ahol megtanulhattunk jól prezentálni.

Külön felüdülés volt a kulturális programok nyújtotta kikapcsolódás, hajókázás, kiállítások, hogy a Sziget fesztivált már ne is említsem.

Azt hiszem, ez a pár nap nagyszerű volt, hála a támogató cégeknek és természetesen legfőképp a HBLF munkatársainak, akik mindezt nekünk megszerzvezték, nem kevés munkával,odaadással és lelkesedéssel.

Mégegyszer köszönöm.