piros1
A HBLF-ROMASTER Alapítvány a 2015/2016-os tanévtől kezdődően folyamatosan nyitottá teszi pályázatát a hátrányos helyzetű, magukat cigánynak valló középiskolai tanulók számára!

 

Bármikor elküldheted pályázati anyagodat az év során!  

Érvényes pályázathoz az alábbi dokumentumokat kell hiánytalanul eljuttatni az Alapítvány részére:

 

lila4  Pályázati kiírás 
piros4 Pályázati adatlap 
sárga4  Diákjellemzési adatlap 
kék4  Gyakori kérdések és válaszok

 

A programba kizárólag olyan diákok jelentkezését várjuk, akik jelenleg érettségit adó középiskolában tanulnak és a középiskola befejezése után nappali tagozaton gazdasági vagy műszaki szakokon terveznek továbbtanulni és diplomát szerezni.

Azon középiskolás diákok jelentkezését várjuk, akik a 2016/2017-es tanévben vagy azt követően fognak leérettségizni és fejezik be középiskolai tanulmányaikat. (Az érettségi éve: 2017 vagy azt követően történik).

(Azon diákok, akik 2016 júniusban érettségiznek és fejezik be középiskolai tanulmányaikat nem jogosultak pályázni!)

Kiemelten várjuk olyan diákok jelentkezését, akik közgazdasági, pénzügy- és számvitel, informatika, programozó, villamosmérnök, gépészmérnök, vegyészmérnök, biomérnök, vagy más mérnöki szakon szeretnének továbbtanulni a felsőoktatásban. Ezen orientációk a legkeresettebbek a támogató vállalatok részéről. (Az általunk elfogadott továbbtanulási orientációról / felsőoktatási képzésekről a honlapunkról letölthető „ROMASTER – Gyakori kérdések és válaszok” dokumentumban található bővebb információ.)


A ROMASTER tehetséggondozó programot 2007 februárjában közösen hívta életre a Magyar Üzleti Vezetők Fóruma (HBLF) és az IBM Magyarország. A program célja, hogy a roma társadalomban tovább bővüljön a megfelelő nyelvtudással és felsőfokú végzettséggel rendelkező közösség, amelynek tagjai versenyképes tudással, egyenlő esélyekkel lépnek a munkaerő piacra, vagy saját vállalkozásukon keresztül lesznek aktív résztvevői a versenypiaci környezetnek. A program lényeges elemei a vállalati mentorálás illetve, hogy csak azokat a középiskolás diákokat támogatja, akik gazdasági, műszaki, jogi vagy egészségügyi irányban tervezik a továbbtanulást és a diploma megszerzését.

Emptyrr

wp

Idén 19 – az ország legkülönbözőbb részeiből érkező – roma fiatal vesz részt a „HBLF ROMASTER – Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért” nyári táborában.  A támogató cégek által felkarolt tehetséges roma diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy improvizációs csapatépítő tréningen vegyenek részt, valamint hogy egyéni interjún tesztelhessék kompetenciáikat. Emellett sor kerül asszertivitás, vitakultúra és kezdeményezőkészséget fejlesztő tréningre is.

A jelenleg 28 hazai és nemzetközi vállalat anyagi és mentori támogatásával már, 2007 óta fut- a HBLF- ROMASTER ösztöndíjprogram-, olyan hátrányos helyzetű, tehetséges roma diákok számára, akik vállalják, hogy a középfokú tanulmányaik befejezése után felsőfokú műszaki, gazdasági, jogi vagy egészségügyi diplomát szereznek. A program keretében jelenleg 67 roma fiatal továbbtanulását segítjük.

A HBLF-ROMASTER Alapítvány immár hetedik alkalommal rendezi meg hagyományos nyári táborát augusztus 24-28. között, amelynek célja, hogy megerősítse a diákok egymás- és mentoraik közötti kapcsolatát, fejlessze a diákok tudását, kompetenciáját, és megalapozzon egy jövőbeli közösséget.

A nagy sikerre való tekintettel, idén is lesz improvizációs csapatépítő tréning a Momentán Társulattal. A fiatalok ellátogatnak a GE Hungary veresegyházi gyáregységébe is, ahol az üzletág tevékenységének bemutatása zajlik majd. A diákok nem csak a gyár működésébe nyerhetnek bepillantást, de a nap folyamán lehetőségük lesz vezetőkkel is megismerkedni, illetve pályaorientációs foglalkozáson is részt vesznek.
A tábor nem teljes a mentorok nélkül, így az idei évben rendhagyó módon a támogató cégek mentorainak is lehetőséget adunk arra, hogy egy tréning keretében, tudásukat átadva, a résztvevő diákokat segítsék a fejlődés útján.
A Morgan Stanley kollégái az új munkatársak kiválasztásához igen gyakran alkalmazott „Assessment Centerrel” várják majd a fiatalokat, akik emellett egyéni interjún is tesztelhetik kompetenciáikat, ezzel is gyakorolva a felkészülést egy jövőbeni állásinterjúra.
A szakmai foglalkozásokból idén sincs hiány, hiszen a Krauthammer Magyarország szervezésében, a már előző években elsajátított képességeket elmélyítve, idén olyan tréningen vesznek majd részt a diákok, ahol a „Vitakultúra és ötleteink eladása” kap főszerepet.
A szakmai képzéseken túl kulturális programok is lesznek. A fiatalok mélyebb ismereteket kapnak a roma kultúra világából, valamint táncházzal várják őket a szervezők. Emellett szabadidős programokon is részt vesznek majd, többek között a Római Kalandparkba tesznek látogatást, és a mostanában nagy sikernek örvendő kiszabadulós játékot is kipróbálhatják a diákok. A tábortól zárásként Szentendre nevezetességeinek megismerésével búcsúzunk.
Köszönjük az OD Partnernek a szervezésben nyújtott segítséget.


A HBLF hatodik alkalommal rendezte meg hagyományos nyári táborát (augusztus 21-25-e között), amelynek célja, hogy megerősítse a diákok és mentoraik közötti kapcsolatot, fejlessze a diákok tudását, kompetenciáját, és megalapozzon egy jövőbeli közösséget.Idén 21 diák csatlakozott a tábori programhoz.


A tábor keretében volt improvizációs csapatépítő tréning a
Momentán Társulattal, a diákok pályaorientációs mérésen vettek részt a Bárányfelhő Alapítvány szervezésében, pénzügyi oktatást tartottak nekik a Morgan Stanley kollégái (családi költségvetés, pénzügyi tervezés és hitelek, diákhitel témákban), a fiatalok ellátogattak az E.On székesfehérvári egységébe, ahol megismerkedhettek a különböző szakterületekkel. A Hewlett-Packard pénzügyi igazgatója interaktív előadást tartott arról, miért nélkülözhetetlen a nyelvtudás és hogyan lett az angol a munka nyelve a világon. Szó volt továbbá a közösségi média felelős használatáról, a Krauthammer Hungary tréninget tartott személyes márka építése és konstruktív szemlélet témákban. Az OD Partner Kft. foglalkozást tartott a mentor-mentorált kapcsolatról egy szélsőséges eset feldolgozásán keresztül.

A szakmai programok mellett megannyi kulturális program részesei voltak a fiatalok: látogatást tettek a Vámpírok Bálja musical előadáson (Roman Polanski eredeti darabját nemzetközi alkotógárdával, új köntösben állította színre a PS Produkció a Magyar Színházban), 3D-filmvetítésre látogattak illetve a budapesti
Sziklakórház Múzeumban tárlatvezetésen vettek részt.

Megnyíltak a nagy cégek kapui a tehetséges roma diákok előtt
 
Idén 18 – az ország legkülönbözőbb részeiből érkező – roma fiatal vett részt a „HBLF ROMASTER – Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért” nyári táborában, amelynek keretében a cégek által mentorált, tehetséges roma diákok számos szakmai programon vettek részt. Több vállalatnál is - mint a Magyar Telekom, Coca-Cola HBC Magyarország Kft, SAP Hungary Kft., Prezi.com Kft. - látogatást tettek, melynek során átfogó képet kaptak a cég működéséről, valamint a kollégák munkájáról.
 
 
Dsc 6543