piros1
A HBLF-ROMASTER Alapítvány a 2015/2016-os tanévtől kezdődően folyamatosan nyitottá tette pályázatát a hátrányos helyzetű, magukat cigánynak valló középiskolai tanulók számára!
 Bármikor elküldheted pályázati anyagodat az év során!  
Érvényes pályázathoz az alábbi dokumentumokat kell hiánytalanul eljuttatni az Alapítvány részére:

 

lila4  Pályázati adatlap
piros4 Kézzel írt motivációs levél
sárga4  Önkéntes nyilatkozat roma származásról

 

ROMASTER – Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Roma származású középiskolai hallgatók továbbtanulását támogató tehetséggondozó, vállalati mentoring és ösztöndíj programban való részvételre roma diákok számára

 

A teljes PÁLYÁZATI FELHÍVÁS letölthető ITT.


Kilenc éve indult el a ROMASTER Nyári Tábor Budapesten, amin az ország legkülönbözőbb részeiből érkező roma fiatalok vehetnek részt. A tábor célja, hogy fejlessze a diákok tudását, kompetenciáját, és megalapozzon egy jövőbeli közösséget; megerősítse a diákok és a mentoraik közötti kapcsolatot, illetve a diákok közötti együttműködés is fokozódjon. A tábor egyedülálló élményt nyújt a fiataloknak, új embereket ismerhetnek meg, új tapasztalatokat szerezhetnek, s mindemellett javul az önbecslésük, fejlődnek a szociális készségeik egy támogató környezetben.

„A ROMASTER tábor alatt a fiatalok olyan embereket ismerhetnek meg, akikkel nagy valószínűséggel a tábor után is tartani fogják a kapcsolatot. A programok során szoros baráti viszonyok születnek. Ezen túlmenően a kapcsolati tőkéjüket is bővítik a fiatalok. Kivételes lehetőség számukra, hogy betekinthetnek a multinacionális cégek világába, több vállalatot, nemzetközileg is elismert céget, és munkavállalóikat is megismerhetik, ami a későbbi életszakaszaikban fontos szerepet játszik majd.” – mondta Pataki Eszter, a HBLF ügyvezető igazgatója.

DSC 3631 Msolata


A ROMASTER tehetséggondozó programot 2007 februárjában közösen hívta életre a Magyar Üzleti Vezetők Fóruma (HBLF) és az IBM Magyarország. A program célja, hogy a roma társadalomban tovább bővüljön a megfelelő nyelvtudással és felsőfokú végzettséggel rendelkező közösség, amelynek tagjai versenyképes tudással, egyenlő esélyekkel lépnek a munkaerő piacra, vagy saját vállalkozásukon keresztül lesznek aktív résztvevői a versenypiaci környezetnek. A program lényeges elemei a vállalati mentorálás illetve, hogy csak azokat a középiskolás diákokat támogatja, akik gazdasági, műszaki, jogi vagy egészségügyi irányban tervezik a továbbtanulást és a diploma megszerzését.

Emptyrr

wp

Idén 19 – az ország legkülönbözőbb részeiből érkező – roma fiatal vesz részt a „HBLF ROMASTER – Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért” nyári táborában.  A támogató cégek által felkarolt tehetséges roma diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy improvizációs csapatépítő tréningen vegyenek részt, valamint hogy egyéni interjún tesztelhessék kompetenciáikat. Emellett sor kerül asszertivitás, vitakultúra és kezdeményezőkészséget fejlesztő tréningre is.


A HBLF hatodik alkalommal rendezte meg hagyományos nyári táborát (augusztus 21-25-e között), amelynek célja, hogy megerősítse a diákok és mentoraik közötti kapcsolatot, fejlessze a diákok tudását, kompetenciáját, és megalapozzon egy jövőbeli közösséget.Idén 21 diák csatlakozott a tábori programhoz.